HomeLjepotaKako uraditi detox vaših noktiju?

Kako uraditi detox vaših noktiju?

Nemojte nas pogrešno shvatiti, mi volimo da su nokti sređeni, ali postoje određena vremena kada primjetimo da im treba ozbiljan detox. Ako se vaši nokti tužno gule ili ako ste ih sažvakali do štapa, vrijeme je da nam se pridružite u izazovu detoksikacije. Koliko god teško bilo da se odmorite od poliranja i geliranja vaši jadni nokti će zauvijek biti zahvalni. Na putu do oporavka nam pomažu tri vrhunska stručnjaka – dermatolog iz Njujorka, dr Bruce Katz, kozmetičar sa sjedištem u Los Anđelesu, Linda Tran iz Zenii Skin & Nails i ekspert za nokte Kait Mosh. Pročitajte kako da vaši nnokti ozdrave za 10 dana.

Uklonite i dopunite

Prvo, vrijeme je da se ukloni poliranje sa vaših noktiju. Ono što možda ne shvatate je da su mnogi odstranjivači laka za nokte na bazi acetona, koji mogu dehidrirati nokte i uzrokovati da budu krhki. “Prvo što kažem svojim pacijentima je da prestanu koristiti sredstva za uklanjanje acetona”, kaže dr Katz.

Sada kada je vaš prvi korak u izazovu detoksikacije za objašnjen, vrijeme je da se namočite. “Kada su ti nokti čisti, vreme je da vratite vlagu namakanjem prstiju u toplu vodu 10-15 minuta svake noći”, kaže dr Katz. Dodajte kriške limuna ili nekoliko kapi ulja za uljepšavanje slatkog limuna The Body Shop u mlaku vodu za dodatnu hidrataciju i sjaj.

Briga za kutikule

„Mnogi od nas imaju tendenciju da to zaborave, ali vlaženje naših kožica je izuzetno važno za zdravlje naših noktiju“, kaže Tran. Osušite ruke nakon svakodnevnog namakanja i uradite masažu noktiju Essie Apricot Cuticle uljem za nokte i oko područja zanoktica svaki dan. Kada se ulje potpuno apsorbuje, potrebno je da se zapečati vlagom. “Nanesite gustu hidratantnu kremu na nokte i ostavite je preko noći – to će omogućiti hidratantnoj kremi da uđe u nokat i održi hidrataciju”, kaže dr Katz.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE