Klaudija Zrno: Trudim se da prvenstveno ponudim klijentima kvalitetnu uslugu

0
269

Najveći izazov su mi klijenti jer s ljudima, realno, nije lako raditi.

Piše: Klaudija Zrno

Klaudija Zrno, rođena je 7.9.1994. u Žepču, gdje ima svoj kozmetički studio. Završila je srednju Ekonomsku školu

Klaudija je majka jednog trogodišnjaka na šta je najviše ponosna. On je njen smisao i upravo zbog njega se trudi da gradi karijeru i da za primjer ima upornu majku koja se trudi da uspije na zdrav način. Ono što nam je zanimljivo jeste da je Klaudija samouka.

Moji početci su bili baš teški, mogu slobodno tako reći.

Kada sam završila srednju školu, bila je dilema ili ići na matematički fakultet ,jer sam bila odličan matematičar, ili ići u smjeru vizažiste. Obje solucije tada su bile praktički nemoguće, jer tada u tom momentu nisam imala sredstava ni za jedno, ni za drugo, jer bas tada je moja majka obolila od karcinoma, a znamo svi kada je bolest u kući da novaca nikada dosta. Moji roditelji su me molili da krenem na faks, ali ja sam znala da će to biti teško i njima i meni, a i nisam se htjela u tom momentu odvajat od mame. I tako….nakon škole sam to sve ostavila po strani i krenula raditi posao u struci, a paralelno s tim sam na youtubu pratila razne tutorijale i u biti sam samouka sto se tiče šminkanja. Vremenom sam, kada se mama oporavila na njeni inicijativu i na tome sam joj neizmjerno zahvalna, oduvijek je bila moja najveća podrška, krenula na svoju prvu edukaciju tako je sve u biti i počelo.

Kada sam već krenula postizat neke rezultate, zatrudnila sam, rodila i to baš na početku korone, tako da sam opet stagnirala. U zadnje dvije godine sam postigla mnogo toga i u svog gradu se izdigla za stepenicu vise. Trenutno mi je u fokusu i instagram, jer realno danas su društvene mreže sve i tu se baš moraš potruditi. Usluge koje nudim u salonu su make up, powder brows, spray tan i nails. Šminkanje je moja prva i najveća ljubav i to doslovno obožavam radit, tu uživam u svakoj sekundi i nije mi teško niti doče na posao u 6h ujutro i stajati po 10sati na nogama, jer za tu njihovu reakciju na kraju, kada se pogledaju u ogledalo, vrijedi svaki minut.

Puder obrve su moja novostečena opsesija. Puder obrve su novija metoda mikropigmentacije obrva. Puder obrvama na licu se postiže suptilan efekt promjene bez straha od preizraženih obrva. To sam završila edukaciju prije skoro 2 godine i mogu slobodno reći da mi ide jako dobro, evo baš sada u Oktobru idem za Austriju, imam poziv da dođem raditi puder obrve i jedva cekam. Mnogi kažu da je to tek početak, pa vidjet ćemo.

Spray tan je poprilično nešto novo na našim prostorima. Ta tehnika je tehnika bojenja tijela kojom se postiže lijep preplanuli ten bez štetnih UV zraka. Jedan od glavnih razloga zašto postaje sve popularnija je, to što se na jednostavan i brz način postiže preplanuli ten, bez ikakvog rizika po zdravlje kože i zdravlje uopšte! Postupak tretmana traje 10 minuta, a preplanulost na koži traje 7-10 dana (kod nekih osoba i duže), u zavisnosti od pripreme kože prije tretmana i njege kože nakon toga! Preplanulost se gubi postepeno i ukoliko se pridržavate uputstva za pripremi i dalju njegu, boja se ispire bez ostatka i bez ikakvih fleka na tretiranoj koži! Ovaj tretman je siguran cak i za trudnice, dojilje, osobe sklone mladežima.

Na kraju noktići. Radimo nadogradnju i geliranje noktiju, kao i trajni lak. To je svakodnevnica u salonu. Danas svi želimo lijepe i uredne noktiće, zar ne?! Sve usluge u salonu su izuzetno tražene, ali one što ja volim i što je negdje meni srcu najmilije i u čemu se ja vidim dalje je šminkanje, definitivno.
Želim da taj dio „ispeglam“ do savršenstva.

Moj cilj je naravno biti i edukator i za šminku.

Tehnički, ja to već sad mogu biti, ali ne želim, ne želim da budem prosječan ili još gore samo prozvani edukator. Želim da imam kvalitetnu podlogu, želim da za mene govori moj rad i moje znanje. Ovo možda jeste sporije, ali sigurno kvalitetnije i dugoročnije. Znate kako, ja uvijek kažem i stojim pri tome ovaj posao ne možeš raditi ako ga ne voliš. Ovo nije posao koji ćeš raditi zbog novca i jer je „ lijep posao“ ,to neće ma duge staze. Ja svoj posao obožavam i živim svi moji klijenti kažu kako se na meni vidi koliko uživam dok radim i koliko volim to sto radim. Najveći izazov su definitivno klijenti jer s ljudima, realno, nije lako raditi. Nikada ne znaš što te čeka. Ali ja se zbilja trudim, prvenstveno da im dam kvalitetnu uslugu, da se osjećaju ugodno, opušteno i da doslovno uživaju kada dođu te da se požele vratit.

Moja poruka svim čitaocima ovog divnog magazina jeste da živite svoje snove. Nemojte odustati, život je pun prepreka ali ako imaš cilj, vjeru u sebe i znanje trud se uvijek na kraju isplati. Možda je to nešto sporiji put do uspjeha, ali zagarantovan. Posebno želim da se zahvalim Vama sto pored „velikih profila“ i istaknutih imena dajte prostor i podršku i nama „malima“. Mnogo nas je i mnogo znaci ovakav način podrške i mjesto koje nam ustupite u Vašem magazinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here