HomeLjepotaKljuč zimske njege lica

Ključ zimske njege lica

Uobičajeno je da godišnjem dobu prilagođavamo odjeću i odijevamo se u skladu s vremenskim prilikama, dok o mijenjanju beauty rutine najčešće ni ne razmišljamo sve dok ne zazvoni alarm za uzbunu.

Suha koža, crvenilo, iritacije i dehidracija klasični su „zimski“ simptomi, no uz pomoć moćnih sastojaka iz bogatih hranjivih krema idealnih za hladne dane, zaboravit ćete da uopće postoje.

Koža lica posebno je osjetljiva pa se znakovi umora i dehidracije prvo na njoj primijete. Ovo je stoga idealno vrijeme da je razmazite i priuštite joj njegu kakvu doista i zaslužuje. Zimi je koža lica osjetljivija pa se preporučuju i nježnija sredstva za čišćenje, a ako se borite sa suhom kožom, nemojte preskakati piling pogrešno vjerujući da će to dodatno pogoršati problem. Blagi piling lica omogućiti će sastojcima iz krema i seruma da dublje penetriraju u kožu i tamo obave svoju čaroliju. Najviše problema u zimskim mjesecima našoj koži zadaje dehidracija, a niske vanjske temperature i izrazito suh zrak u zatvorenim prostorima taj problem samo potenciraju.

Stoga je kvalitetna dnevna krema, koja će kožu lica dubinski hidratizirati i nahraniti, proizvod bez kojeg ne možete i na kojem ne treba štedjeti. Za ovo doba godine idealni su proizvodi bogatije teksture koji će kožu ne samo dubinski hidratizirati i nahraniti, već joj osigurati i zaštitu od štetnih vanjskih utjecaja. Ne zaboravite na zaštitu od sunca jer su sunčeve zrake jednako štetne tijekom cijele godine. U borbi sa suhom i umornom kožom kao sjajni saveznici pokazali su se proizvodi koji sadrže karite maslac, bademovo, maslinovo, jojobino i ulje sjemenki grožđa, ali i oni obogaćeni lipidima koji će joj omogućiti 24-satnu hidrataciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE