HomeLjepotaKoje kozmetičke proizvode ne biste trebali kupovati u drogeriji?

Koje kozmetičke proizvode ne biste trebali kupovati u drogeriji?

Mnogi proizvodi su jednako dobri u drogerijama kao i u parfimerijama ili apotekama. Ali sa OVIM proizvodima, ne biste trebali birati jer bolje je da uložite malo više ali da dobijete proizvod koji je bolji za vaše zdravlje.

Piling za lice – Grubi zrnati piling može izazvati crvenilo i bubuljice i brzo iritirati vašu kožu. Posebno je joža našeg lica vrlo osjetljiva! Zato radije uložite malo više novca i potražite nježniji, nemehanički piling, na primjer enzimski piling koji košta više maraka.

Temelj – Dobra podloga dobro pokriva, omogućava koži da diše i savršeno se prilagođava koži. U drogerijama, međutim, obično postoji samo mali izbor nijansi i što je veoma važno – nedostaje pravi savjet kako da odaberete pravi temelj za vas! Da li više volite matizirajuću šminku ili onu koja ističe vaš sjaj? Imate li nečistu kožu ili vrlo finu kožu? U parfimeriji ćete biti dobro obaviješteni.

Dodatke prehrani – Da li vam nedostaje malo vitamina D ili imate mali nedostatak željeza? Tablete koje se nude u drogerijama nikada nisu tako kvalitetne kao one iz apoteke. Prije nego što se nagutate mnogo nepotrebnih tableta bolje potražite savjet u apoteci da vam preporuče pravi dodatak vašoj prehrani.

Autor: beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE