HomeLjepotaKoje su prednosti depiliranja kvalitetnim voskom? 

Koje su prednosti depiliranja kvalitetnim voskom? 

Jeste li možda estetičar ili vlasnik spa salona? Sigurno želite da vaši klijenti budu zadovoljni nakon posjete vašem salonu.

Sigurno ste upoznati s činjenicom da je depilacija voskom ugodnija ako je vosak boljeg kvaliteta i ako uspješno ukloni dlake. Klijenti će zbog toga biti zadovoljniji i poželjet će se ponovo vratiti. 

Šta čini visokokvalitetni vosak?

Njegovi sastojci i način na koji se pravi. Glavni sastojak voska je smola, međutim, postoji više vrsta smola. Od vrste smole koja se koristi zavisi kvalitet voska. Neka smola je prirodna a druga sintetička. Prirodna smola pravi se u drveću kao reakcija na ozljedu, jer služi kao flaster koji štiti deblo od insekata i patogena dok se drvo oporavlja. 

Kad se ta smola koristi za proizvodnju voska, modificira se i čisti tako da odgovara svakoj vrsti kože. Niskokvalitetni vosak se ne čisti i može uzrokovati hipersenzitivnost, crvenilo, svrab i dermatitis. 

Koje su prednosti?

  • Pomažu kod upale i smanjuju rizik od infekcije. Visokokvalitetni vosak ne samo da lako uklanja dlačice, već i štiti vašu kožu. To je zato što se površinski sloj kože također uklanja, što ostavlja trenutno iziritiranu kožu sklonu okolišnim agensima koji uzrokuju infekciju. Visokokvalitetni vosak obično sadrži protuupalna svojstva i antioksidanse. Prirodni antioksidans koji se nalazi u nekim voskovima je kamilica, biljka koja se stoljećima koristi u terapeutske svrhe. 
  • Smiruju kožu. Visokokvalitetni vosak sadrži komponente koji pomažu da koža ostane nježna i glatka nakon depilacije. Jedna od funkcija kože je da osjeti bol, zbog čega je bitno odabrati vosak sa svojstvima koji umiruje depilirano područje. 

Zavisno o ovim činjenicama, preporučujemo da provjerite sastojke prije kupovine voska. 

Ono što vosak treba imati :

– Besprekorno prijanjanje

Lako nanošenje

Izuzetna elastičnost

Usporava rast dlačica

Svilenkasti voskovi fine teksture i fleksibilnosti koja će vam pružiti ugodnu depilaciju bez bola i crvenila. Bez obzira na temperaturu zagrijavanja skoro su hladni prilikom nanošenja i klijenti ne osjete njihovu toplotu. Voskove prati linija kozmetike za pripremu kože, čišćenje, umirivanje i usporavanje rasta dlačica. Voskovi su porijeklom iz Španije, kompanija @depilflax_official koji su eksperti depilacije duge 33 godine! Jeste li ih već probali

Uvoznik i distributer za BiH: Magnetic nails d.o.o. Tuzla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE