Koje su prednosti dobrog fena za kosu? 

0

Ne razmišljamo često o prednostima dobrog fena, zato što i najobičniji fen odradi svoj ‘zadatak’. Ali čak i ako uspješno osuši kosu, to ne znači da je on nužno dobar za zdravlje kose.

Dobar fen zavisi o vrsti kose. Ionski fenovi su dobri za brzo sušenje, a to je odlično ako želite smanjiti rizik prženja ili oštećenja kose. Mogu se naći i druge vrste feonva koji otpuštaju negativne jone, koji razlažu molekule na dlakama pri većim brzinama, zbog čega su manje šanse da će se kosa oštetiti.

Koje su prednosti dobrog fena?

Fen za kosu vam pomaže da stilizirate frizuru. Ne samo to, već ako imate dobar fen možete dobiti najbolje rezultate. Na primjer, gustoj kosi treba fen koji ima veću voltažu radi brzog sušenja. Tad je najbolje koristiti ionske fenove, jer je gusta kosa obično jača i može izdržati više toplote. 

Kovrdžavoj kosi trebaju difuzeri da se dlaka ne bi raspršila. Difuzeri su odlični za kovrđavu kosu jer ravnomjernije raspršuju toplotu. 

Tankoj kosi treba volumena. Nastavak koncentrator je odličan za dodavanje volumena. Ionski fenovi su također odlični jer ne želite isušiti ili oštetiti dlaku.

Oštećena kosa je vrlo krhka, pa je potreban fen na kojem se može kontrolisati toplota. Predugo korištenje fena ili visoka temperatura može pogoršati problem. 

Je li štetno koristiti jeftine/loše fenove za kosu?

Najkraći odgovor je – da. Normalni, obični fenovi obično dehidriraju dlaku. To je zato što je njihova funkcija da izvuku vlagu iz kose uz pomoć toplote. Još jedan razlog je taj što obično nemaju ugrađenu kontrolu toplote i puhanja. 

Dobar fen ima kombinaciju odlične kontrole toplote i brzine, što je neophodna tehnologija za specifični tip kose. Mnogi ne shvataju da uštedom na fenovima zapravo štete svojoj kosi. Obično se primijeti velika razlika između najobičnijeg i profesionalnog fena. Obični fen raspršuje topao zrak bez adekvatnih postavki, a tada se pravi veća šteta ili dodatna ako je kosa već oštećena drugim proizvodima. 

IQ Gama profesionalni pametni fen je najlakši i najmoćniji fen za kosu. IQ Perfetto suši kosu 30% brže od bilo kojeg drugog fena. Ima automatsko čišćenje, tehnologiju koja rotira turbinu u obrnutom smjeru zbog čega se filter čisti dubinski. Također ima venturi efekat u kojem je izlaz zraka dizajniran da višestruko poveća protok zraka koji ispušta motor. Ima i memorijsku funkciju za memorisanje brzine i temperature, opremljen je novim sistemom auto-dijagnostike, ima active oxy tehnologiju za sjajnu i elastičnu kosu, ali i inovativni mikro filter koji sprječava prolaz čak i najmanjih čestica prljavštine u motor. Ovaj proizvod je dostupan u kompaniji Tombolo Komerc d.o.o. iz Gradiške. Zapratite njihovu Facebook stranicu i saznajte više o ovom Gama professional fenu. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here