Koje su tajne micelarne vode i zašto mijenja svijet ljepote? 

0
296

 Stalno smo fascinirani beauty svijetom i rutinama za održavanje i njegovanje lica. 

Šta je micelarna voda? 

Micelarna voda sadrži sitne čestice micelijuma, koje su poput spužve i upijaju prljavštinu i šminku dok hidratiziraju kožu. Micele ili micelijumi imaju ‘repove’ koji vole masnoću i hvataju prljavštinu, masnoće i šminku, i ‘glavu’ koja omogućava micelijumima da rastvore nečistoće, tako da se mogu lako obrisati. 

Micelarne vode su veoma nježne na koži i neće joj oduzeti hranjive tvari niti je iziritirati u toku čišćenja. Svi tipovi kože imaju koristi od micelarne vode, ali se posebno preporučuje onima sa suhom, osjetljivom ili kožom koja je sklona aknama. 

Kapljice ulja u mekanoj vodu zapravo su hidratizirajući za suhu kožu i ne remete prirodni pH kože poput cleansera u pjeni. Odlično je i za one koji puno putuju i nemaju uvijek pristup vodi: micelarna voda će očistiti većinu šminke, masnoća i prljavštine samo sa jednim povlačenjem pamučne vate. 

Prednosti i koristi micelarne vode 

  • Nježnija od tradicionalnih cleansera
  • Lako skida šminku
  • Više hidratizirajuća od maramica za skidanje šminke 
  • Većina formula je bez alkohola
  • Povlači za sobom masnoće koje začepljavaju pore 

Kako koristiti micelarnu vodu? 

Za skidanje šminke: Ako nosite težu šminku ili kremu za zaštitu od sunca, preporučujemo da koristite micelarnu vodu i onda omiljeni nježni odstranjivač šminke. Namočite pamučnu lopticu ili vatu micelarnom vodom i nježno povlačite po licu gdje imate šminku. Šminku s očiju možete skinuti tako što ćete nježno pritisnuti vatu na oči i držati nekoliko sekundi da omekšate šminku prije nego što je obrišete. 

Kao cleanser: Da biste koristili micelarnu vodu, stavite malo na pamučnu vatu i nanesite na lice, poput tonera. Nastavite s rutinom po normalnom, nema potrebe da ga kasnije ispirete. Micelarna voda može zamijeniti bilo kakvu dnevnu rutinu čišćenja. 

Kao toner: Da biste koristili micelarnu vodu kao toner, počnite s korištenjem nježnog cleansera na licu. Malo micelarne vode stavite na prste i utapkajte formulu na kožu. 

Zdrava i njegovana koža započinje procesom čišćenja, a savršeni pomagači za uklanjanje šminke, nečistoća i sebuma s lica su Bioten micelarne vode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here