HomeLjepotaKoji oblik noktiju odgovara vašoj ploči nokta?

Koji oblik noktiju odgovara vašoj ploči nokta?

Sigurno ste se ponekad zapitale koji oblik noktiju je idealan za vas. Većina žena koristi kriterij dopadanja prilikom odabira oblika. Tome zauvijek trebate reći NE!

Pravilnim odabirom možete potpuno promijeniti izgled vaših ruku, kao i pogrešnim.

Okrugli i ovalni oblik

Okrugli oblik noktiju odgovara svima. On je veoma zahvalan. Njegove prednosti su što je izdržljiviji od ostalih oblika i teže puca. Za one koje ne rade često nokte i koje se teže navikavaju na njih ovaj oblik je idealan. On omogućava lakše obavljanje svih poslova.

Za kraće i deblje prste preporučujem ovalni oblik. On se ne razlikuje mnogo od okruglog, ali će izdužiti vaše prste.

Kockasti i ballerina oblik

Kockasti oblik odgovara samo tankim, dugim prstima i uskoj nokatnoj ploči. Ukoliko se odlučite za ovaj oblik preporučuju se kraći nokti. Na nekim osobama zbog iskrivljenih prstiju ovaj oblik izgubi smisao, te još više naglašava oblik prstiju.

Ballerina oblik je rješenje za one koje imaju široku nokatnu ploču i za one koje vole duže kockaste nokte. Ovaj oblik je veoma popularan.

Špicasti i badem oblik 

Špicaste nokte je teže za održavati, naročito ako su duži nokti u pitanju. Ukoliko se odlučite za ovaj oblik savjetuju se da budu kraći.

Bademasti oblik noktiju je veoma popularan. On izdužuje prste i lijepo izgledaju na svakoj ruci.

Na kratku nokatnu ploču ne trebate raditi duge nokte ukoliko je u pitanju nadogradnja. Poželjno je da dužina ne bude veća od dužine ploče nokta kako bi ih održala dugotrajnijim.

Za radove na slikama zaslužan je Kozmetički salon 2A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE