Kosa je ukras svake žene

0

Kosa je ukras svake žene. Jedno je istraživanje potvrdilo da je većini žena najdragocjeniji komplimenti koji se odnose na ljepotu njene kose, odnosno frizure. Da biste imale zdravu i sjajnu kosu potrebno je voditi računa o načinu njege kose. Hladni period godine je već sa nama, te je njega kose prijeko potrebna u ovom periodu.

 

 

 

 

 

Piše: Babić Sead, frizer

 

Kako bi vaša kosa bila zdrava potrebno je da uskladite tačnu njegu prema vašem tipu kose. U odabiru proizvoda mogu vam pomoći vaši frizeri koji su već upoznati sa tipom vaše dlake. Uz hladno vrijeme stanje kose se pogoršava, ali nemojte da vas to ometa, uvijek postoje proizvodi i savjeti koji vam mogu biti od koristi. Neke od savjeta frizera Babića možete pronaći u nastavku teksta.

Da bi Vaša kosa bila zdrava, neophodno je da uskladite negu tačno premo Vašem tipu kose. Da biste sprečili lomljenje kose, uvek se češljajte od vrhova. Tako ćete na najlakši način odmrsiti male čvorove.

Smatra se normalnim da nam dnevno opadne čak 100 dlaka. Ipak, ukoliko često vezujete rep, probajte da ga ne vezujete uvek na istom mestu. Nežnom masažom glave možete da podstaknete rast kose. Redovno skraćujte oštećene krajeve, hranite se zdravo, izbegavajte stres i imaćete zdravu i lepu kosu.

Ni u ovim jesenjim i hladnim danima ne smijemo zaboraviti na njegu kose. Kosa je ukras svake žene. Da biste imale zdravu i sjajnu kosu potrebno je voditi računa o načinu njege kose. Hladni period godine je već sa nama i naglašavam da njega kose prijeko potrebna u ovom periodu.

Način zaštite kose zavisi od tipa koje i njegovog trenutnog stanja. Za početak svake seanse vezane za njegu kose potreban je savjet profesionalne osobe. Imajući u vidu da hladnoća i vlaga imaju snažan utjecaj na kosu.

Krenite sa oštećenim vrhovima koje treba ošišati, jer na taj način čuvamo dlaku od daljeg pucanja. Nakon toga fokusirajte se na proizvod koji koristite, ukoliko ste u mogućnosti izaberite profesionalni proizvod, ukoliko i niste u situaciji priuštiti sebi profesionalne proizvode, svakako na policama marketa možete naći proizvod na osnovu vašeg tipa i stanja kose. Hidratantni šampon je pravi izbor za svakoga. Masku za kosu neka vam preporuči frizer, jer maska se treba uzimati na osnovu tipa dlake.

Jako bitan faktor u zimskom periodu je voditi računa o unosu određenih vitamina za jačanje kose. Ne treba ni zanemariti jedanput sedmično staviti (pakung) ili ampulu za dubinsku njegu kose u salonu. Zato zimi kosa zahtjeva posebnu pažnju jer na nju djeluje nagla promjena temperature, vlažni i hladni vanjski i topli suhi unutrašnji zrak. Kosa postaje suha i gruba pod rukom i beživotna i bez sjaja na oko. Kako bi zaštitnim djelotvornim i profesionalnim proizvodima zaštitili kosu u hladnom periodu i od niskih temperatura također možemo je zaštititi i fizički, noseći kape i šalove kao što to radimo u ljetnom periodu od utjecaja sunca noseći šešir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here