HomeInspirativne pričeKraljevska orijental pedikura i ugodan ambijent u „Beauty Mahy“

Kraljevska orijental pedikura i ugodan ambijent u „Beauty Mahy“

RADIONICA FOR YOU je i u ovom salonu napravila unikatne komade namještaja, a ljulja je postala jedna od omiljenih komada u ovom salonu.

Piše: Mahira Karahasanović

Mahira dolazi iz Zavidovića. Vlasnica je salona „Beauty Mahy“

Ekipa BeautiFUL-a razgovarala je sa Mahirom, vlasnicom salona „Beauty Mahy“ o njenim prvim koracima u ovoj industriji, pa sve do sada kada je vlasnica salona. Interesantan interijer je privukao ekipu, koja je prepoznala unikatan rad namještaja. Bili su upravu, svaki komad namještaja radila je ekipa „RADIONICA FOR YOU“, a kako je krenula ideja o otvaranju salona i uređivanje interijera pročitajte u nastavku.


Mahirin put u beauty industriji 

Hvala timu BeautiFUL za ugodan razgovor i zadovoljstvo mi je što smo imali priliku razgovarati. Ja sam djevojka koja dolazi iz jako malog gradića, grada na 3 rijeke, Zavidovići. Tu sam odrasla i završila osnovnu i srednju školu gimnaziju. Nakon srednjoškolskog obrazovanje srce me je vuklo dalje, jer se nikad sa malo nisam mogla zadovoljiti, uvijek je moglo bolje i više. Upisala sam i završila pravni fakultet u najljepšem gradu na svijetu, Tuzli, gdje sam imala najljepši život, najljepše studentske dane i prijatelje. Grad koji nosim u srcu gdje god da odem. 2014. godine kada sam i krenula na fakultet shvatila sam da mi treba neka dodatna djelatnost, neki posao u kojem ću moći dodatno zaraditi i olakšati sebi i svojim roditeljima troškove studiranja. Bila ja to ljubav koja je skrivana u svakoj ženi, ljubav prema kozmetici i beauty svijetu. Ubrzo nakon toga završila sam edukaciju za nail tehničara, kupila sam potreban materijal i počela raditi prve noktiće u stanu u Tuzli. Ljubav prema ovom poslu je rasla, te sam odlučila da u Zavidovićima otvorim nešto neobično. 2017. godine sam otvorila svoj prvi studio ljepote – Studio ljepote Diva-M. 

Kako su obaveze na fakultetu rasle, ispiti, predavanja, veći izazovi, bilo mi je teško biti na dvije strane u isto vrijeme. Doslovno sam ispite pripremala u prostoru, gdje je bio solarij,  između žena kad sam imala pauzu. Ostavljala sam radnice u salonu, ali to nije bilo to jer nisam bila tu ja, da se tome makimalno posvetim i da širim karijeru. Nažalost shvativši da to ne vodi nigdje, zatvorila sam salon i rekla sebi da ću otvoriti novi ali tek kad završim fakultet, jer mi je to bilo na prvom mjestu zbog obećanja koje sam dala roditeljima.

U međuvremenu radila sam ljeti u drugim salonima, išla sam privatno na adrese, ali nisam odustala. Još više sam radila na tom polju, sticala sam znanje, bogatila moje usluge, edukovala se i u periodu od 2018. do 2022. godine stekla sam 48 novih diploma i internacionalnih certifikata. Edukovala sam se za permanent make up, tretmane lica, masaže, pedikuru, nadogradnju trepavica, profesionalno šminkanje i još mnogo toga. Sticala sam znanje prvo  Zavidovićima kod meni najdraže El Nails, pa do Tuzle, Sarajeva, Breze, Mostara, Zagreba, Beograda, Milana i Pariza. Krala sam znanje tiho, bilo je to zatišje pred buru. 

Otvaranje novog salona „Beauty Mahy“

Prije 2 mjeseca otvorila sam obećani studio samoj sebi, a obećanje je dug – „Beauty Mahy“. Salon čiji je stil mješavina orjentalonog dalekog istoka i modernog. Danima sam razmišljala kakav će to stil da bude, noćima su mi dolazile razne ideje, bojala sam se da niko neće moći napraviti to što sam zamislila. Danima sam tražila, smišljala, no međutim sigurno mogu reći da je RADIONICA FOR YOU ispunila i više nego moja očekivanja. Moju maštu su pretvorili u gotov proizvod, toliko precizno i nesvakidašnje da sam čak pomislila da su ti ljudi danima i noćima s ljubavlju tkali jedan po jedan djelić namještaja kako bi barem približno ispunili moja očekivanja. Toliko profesionalno, srdačno, i bez greške ostvarili su moj san koji tamo negdje duboku u duši stoji i tinja već 5 godina.

Na pitanje „koji komad namještaja mi je najdraži“, teško mi je odgovoriti. Svaki detalj i komad namještaja je, kao što sam već rekla, rađen sa puno ljubavi. Ali ono što mogu svakako izdvojiti top je ljulja. Ljulja služi kao ukras, ali svakako da je sa nju sjelo najviše ljudi, koji se vole slikati na njoj.

Tretman koji se najčešće bira u salonu 

Glavni i omiljeni tretman mog salona jeste KRALJEVSKA ORIENTAL PEDIKURA. Od 38 vrsta tretmana zašto baš taj? Zato što se moje klijentice tokom ovog tretmana 100% osjećaju kao dive, kraljice, gdje je sva pažnja usmjerena njima. Dame koje su pobjegle od svakodnevnog monotonog života da uživaju jedan sat vremena, opuštajući svoja stopala u mlijeku i svježe ubranim laticama ruža u kombinaciji sa eteričnim uljima koja sam donijela iz Dubaija, pijući svoj omiljeni čaj ili kafu, osjećajući se besprijekorno i savršeno.

Ovaj tretman se razliku od klasične pedikure samim time što se kod klasične pedikure koristi samo morska sol, turpija i krema. Dok se kod kraljevske Oriental pedikure koristi mlijeko koje sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu, diskovi kojim se ruskom metodom skine višak izumrle kože i zadebljanja na stopalima, te se uradi piling nogu što jeste i najljepši dio ovog tretmana. Korisitimo prirodne pilinge, u ovom slučaju piling Arancia Rosa iz moje vlastite linije prirodne kozmetike za lice i tijelo – Mahy Cosmetics.

Ovaj kraljevski tretman je toliko savršen da ga žene rade ne samo ljeti nego tokom cijele godine. Jednostavno ko ga jednom uradi, izabere ovaj tretman ponovo. Stopala poslije tretmana budu savršeno njegovana i glatka, a o samopouzdanju poslije tretmana da ne govorim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE