Kristina Uhelji: Ne postoji univerzalna formula za savršen make up, samo dobro obučeni umjetnici mogu prepoznati i istaći jedinstvenost svake dame

0

U Kristininom iskustvu prevladavaju klijentkinje koje mi se prepuste, uglavnom se naglase neke želje, a ostalo je na njoj da stvara prema svakoj dami i njenoj energiji.

Kristina Uhelji 

Kristina Uhelji rođena je Beogradu 21.04.1994. Studirala je u Novom Sadu, u oblasti bioloških disciplina. Samouki šminker sa mnogim međunarodnim cretifikatima usavršavanja iz oblasti make up-a i dermstologije. Šminker i edukator u misiji stvaranja svoje make up zajednice, malog svijeta punog prekrasnih dama koje čine posao čarobnijim, a život bogatijim.   Zaljubljenik je u prirodu, estetiku i jedinstvenost svega oko nas. Kao žena, među ženama, tu je da dokaže da je žena ženi lijek, inspiracija, podrška i ljubav.  

Svoje dame svakako savjetuje da se vode idejom – “njega prije svega”. Kristina ističe kako je više puta imala loše iskustvo sa damama koje se odluče na invazivne tretmane par dana prije svadbe, što nikako nije dobra ideja. Ono što je uvijek poželjno jeste, da dame piju više vode, taj mjesec ubaciti i suplemente kvalitetnog kolagena i nekih 30tak dana prije vjenčavanja odraditi mezoterapiju ili neki od tretmana za blago zatezanje tonusa i hidrataciju. Kućni piling lica, vrata i dekoltea je poželjno da se uradi dan dva prije samog dolaska na termin. Više čitajte u nastavku teksta. 

Koji je najveći trend ove sezone kada je u pitanje bridalmake up?

Ove sezone je svakako izuzetno aktuelan wet look, koji se postiže svetlucavim shimmer proizvodima. Za razliku od prethodnih godina ovde godine se već značajno vidi promena u željama klijentkinja da makeup bude što prirodniji, nežniji, a samim tim i otmenijim. Rekla bih da smo se konačno malo pomakli od jake prenapadne šminke kakvu možemo još uvek videti samo u značajno siromašnim i nerazvijenim državama. 

Šta je to ustvari savršen make up look?

Savršeni make up look podrazumeva adekvatan odabir preparative, dekorative koja se zatim mora pravim odabirom tehnike prilagoditi klijentu koji je pred nama. Ne postoji univerzalna formula za savršeni make up, samo dobro obučeni umetnici mogu prepoznati i istaći jedinstvenost svake dame.

Kako mladenke biraju make up? Da li traže vašu pomoć ili ipak već prije toga imaju svoje želje?

U mom iskustvu preovladavaju klijentkinje koje mi se prepuste, uglavnom se naglase neke želje, a ostalo je na meni da stvaram prema svakoj dami i njenoj energiji.

Biti najbolja verzija sebe i u make up-u, kako to komentarišete?

Ovo je moja 6. godina rada sa damama i ja se od samih mojih početaka držim jedne jedine izreke a to je “Jedino čestita i pozitivna žena je lepa žena”. Smatram da se radom na sebi, svom karakteru, umu, duši i telu može postići mnogo toga, a da je šminka tu samo da doda malo magije. U suprotnom make up ne može ništa zamaskirati, naručito ne može sakriti ono što isijava iz dubine nas. 

Kada se mladenke naručuju na tretman, da li ih savjetujete za dodatnu njegu kože kako bi make up na taj dan bio što svježiji?

Svoje dame svakako savetujem da ide – “nega pre svega” i da je samo negovana koža, lepa koža. Te da puderom ne možemo sakriti prethodne godine zanemarivanja svoje skincare rutine i ophođena prema koži. Koža je naš organ jednako kao i bubreg ili jetra pa je sasvim normalno da ukoliko je neki problem vidljiv reagujemo a ne zanemarujemo. Što se tiče samog tog “najbitnijeg” datuma ja savetujem da se sa svim tretmanima prekine 30 dana pre termina šminkanja kako bi koža mogla da ae vrati u svoju prirodnu formu. Više puta sam imala loše iskustvo sa damama koje su se odlučile na invazivne zahvate na licu neposredno par dana pre svog venčanja, što nikako nije dobra ideja.  Ono što je uvek poželjno jeste, da dame piju čim više vode, mogu taj mesec ubaciti i suplemente kvalitetnog kolagena i nekih 30tak dana pre venačanja odraditi mezoterapiju ili neki od tretmana za blago zatezanje tonusa i hidrataciju. Kućni piling lica, vrata i dekoltea je poželjno da se uradi dan dva pre samog dolaska na termin. 

Sezona je sunca i visokih temperatura, koliko dugo šminka može trajati i koji su trikovi s kojima to postižete?

Osnovna razlika između profesionalnog make up-a i amaterskog je upravo u trajanju. Profesionali make up mora da stoji 8-12h minimalno bez pomeranja. Profesionalni šminker mora dobro da raspolaže znanjem o koži, dobro da poznaje preparativu i dekorativu koju koristi za svoje klijente i u tom slučaju možemo računati na apsolutno savršeni trajni make up bez obzira na vrućinu.

Kako se kreću cijene šminkanja kada je u pitanju bridallook i koliko tretman traje?

O cenama je malo nezahvalno pričati jer izuzetno variraju. Kreću se od 50-200€ I zavise od dosta faktora. Moj termin šminkanja traje okvirno 60min. 

Koji je vama najdraži look a za koji se mladenke često odlučuju?

Kada je moje lično mišljenje i osećaj za estetiku u pitanju, uvek biram prirodnije, svetlucave i romantičnije look-ove. Do sada su i moje dame uglavnom isto želele, osim par fenomenalnih dama koje su imale tematske svadbe, te je sve bilo u nekom potpuno otkačenom i luckastom duhu gde je naprimer jedna od mladih bila bajkerka koja je imala jak smokey na očima i tamno ljubičasti ruž.  Mlada koja silazi sa Harley motora u skroz svom izdanju i ulazi pravo kod matičara, to je za mene apsolutni doživljaj i lepota individualnosti.  

Koji su to još savjeti za mladenke koje razmišljaju o make up-u za svoj najljepši dan?

Moj savet za dame je da se opuste, da uživaju u sebi i da ne pokušavaju ništa taj dan kontrolisati. Pažljivo odaberite šminkera a zatim mu se prepustite, dajte smernice šta volite I šta to nikako ne volite, zavalite se I uživajte. A nas umetnike uvek nosi vaša energija, dozvolite nam da se povezemo na talasima ljubavi koju nosi taj dan. Napokon jedva ćemo se sećati kroz 10tak godina kako smo tačno izgledale za taj dan, ali ćemo izuzetno dugo pamtiti da li smo u tom danu bile srećne i uživale ili bile pod stresom i histerisale. Uradite sve što možete do tog dana, a taj dan, nek taj dan radi za vas. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here