Lejla Merdžanović: Žene koje se farbaju u crveno imaju vatren karakter

0
973

BeautiFUL tim razgovarao je s vlasnicom frizersko-kozmetičkog salona „Lejla“, a ona nam je otkrila tajne vatrenih žena i njihove crvene kose.

Sebe je oduvijek zamišljala kao frizerku, a svoje prvo šišanje kroz igru bilo je već sa 7 godina. Još kao mala bila je dosta kreativna, te je tu kreativnost usmjerila na frizerstvo. Tokom svog školovanja bila je učenica koja se izdvajala, te samim tim učestvovala na mnogim školskim takmičenjima i osvajala prva mjesta. Uz pomoć svoje tadašnje majstorice Aide uspjela je ostvariti dobre rezultate. 

Lejla Merdžanović

Njen trud u školi i na praksi se isplatio, a po završetku je odmah dobila i prvi posao sa 17 godina – 2005god. Zaposlila se u tadašnjem najpoznatijem frizerskom salonu u Tuzli “DALMA” gdje je radila 6 i pol godina i stekla veliko iskustvo. Radili su mnoge seminare i edukacije, uz pomoć kojih je unaprijeđena kao majstor na čemu im je zahvalna. Nakon dugogodišnjeg rada u tom salonu odlučila je otvoriti svoj salon, gdje je na početku bilo teško ali trud i rad se isplatio kao i u svemu do tada, a iza sebe ima 17 godina iskustva. Ipak, život nije uvijek bio lagan. Na početku rada prošla je kroz tešku tragediju, kada je saznala da je njena majka oboljela od karcinoma. Borba s karcinomom trajala je 9 mjeseci. Unatoč svoj pomoći ostala je bez majke, nakon čega je s ocem odlučila da želi pomoći ocu pa su tako došli do ideje da otvore salon u svojoj porodičnoj kući, kako i do danas radi.

„Kao i svakoj ženi život podari lijep poklon tako i meni, majka sam divne šestogodišnje djevojčice Lamije. Djeca su smisao života te se moramo boriti za njih.“, kaže Lejla. 

Lejlu smo upitali o vatrenim ženama i njezi crvene kose. Evo šta poručuje našim vjernim čitateljima. 

„Crvena je zahtjevna boja i treba joj posebna njega. Žene koje se farbaju u crveno imaju taj vatren karakter i one su posebne po svemu jer crvenu boju ne može svako nositi. Što se tiče klijentica ima raznih zahtjeva o boji kose među njima su i crvene nijanse. Trend ove jeseni uključuje crvenu, bakarno – crvenu i bakarno – zlatanu nijansu.“

Šta biste od savjeta poručili crvenokosim ženama ili muškarcima koji žele zadržati vatrenu boju, a ne žele uništiti kosu

„Sada na tržištu imaju direkt boje koje idu bez amonijaka i hidrogena, koje toniraju i oživljavaju kosu uz efekat svježine i jačine boje kose. Oni se nanose u vidu maske za kosu. Ima ih u raznim bojama, među njima i crvena. Osvježenje kose mogu raditi samo crvenokose, a ne oni koji žele ofarbati kosu. Ukoliko se neko odluči na takvu promjenu boje moj savjet je da posjeti frizera, te da im to uradi stručna osoba.“, poručuje Lejla.

Priča se kako je iz crvene boje najteže ‘izaći’, šta vi mislite o tome i koji je vaš savjet za one koji više ne žele crvenu boju?

„Da, teško je skinuti crvenu boju. Mada u današnje vrijeme tržište je napredovalo, te proizvodi su dosta bolji i olakšavaju većinu posla.“

Imate li neku poruku za naše čitatelje, a posebno crvenokose? 

„Svakome ko želi promjenu pogotovo u drugu boju kose savjetujem da tu promjenu rade kod stručne osobe, a ne kući. Jer svaki hemijski proces prolazi kroz krv i treba obratiti pažnju da ne bi došlo do posljedica. Savjet za crvenokose: Kupovanjem maske koji sadrži pigment crvene boje uvijek će imati osvježenu boju kose.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here