Lino Marić: Revelo je danas lider u regiji kada je riječ o medicinskim uređajima za uljepšavanje

0

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama, a jedan od njih je i Revelo d.o.o. koji je bronzani sponzor sajma. Revelo d.o.o. je vodeća kompanija u regiji, 100% specijalizirana isključivo na distribuciju svjetski provjerenih medicinsko-estetskih uređaja, te je fokusirana na provjereno učinkovitu post prodajnu podršku u segmentima marketinga i prodaje klijentima. Revelo tim posjeduje iznimnu, dokazanu ekspertizu u segmentima svjetski najrenomiranijih medicinsko-estetskih uređaja. Na sajmu BeautiFUl 2023 pripremaju odličnu ponudu za vas, stoga ne propustite datum, 16. i 17.9.2023. u Skenderiji. Ulaz je slobodan, a detalje pogledajte na zvaničnoj stranici sajma.

Lino Marić, direktor kompanije Revelo d.o.o.

Svoj put ka uspjehu Lino Marić, direktor kompanije Revelo d.o.o. počeo je od nule. Kompanija u kojoj je radio uslijed recesije otpuštala je radnike, a njemu su ponudili da radi isključivo na stimulacije. Supruga mu je bila pred porod i nije si mogao priuštiti da ne zna hoće li moći spojiti kraj s krajem. Tada je odlučio kako će pokrenuti nešto svoje.

”Mislio sam početi u garaži, ali baš u to vrijeme je poplavila tako da je moj prvi ured bio kuhinjski stol – smije se Lino Marić, direktor i vlasnik kompanije Revelo, koja je danas lider u regiji kada je riječ o medicinskim uređajima za uljepšavanje.

Revelo postoji od 2009. godine, a počeci su bili teški.

”Ušao sam bez ikakvog kapitala. Imao sam samo entuzijazam i viziju. Imao sam neke kontakte, a prvi kapital bio je uvjeriti klijenta da investira, odnosno plati robu unaprijed, a da ćemo mi tada isporučiti”, kaže Marić. Prve dvije godine je uz kompaniju vodio i restoran, jer nije kako kaže mogao od toga živjeti. ”Bila je recesija, svi su bili u strahu i puno investicija je bilo na čekanju. Krenuli su s malim aparatima. Pravi proboj počinje 2011. godine uvođenjem uređaja Med 2 Contur u polikliniku Bagatin koji je na našem tržištu bio daleko najskuplji tretman u tom segmentu, a to je nekirurško oblikovanje tijela”, ističe.

”Počeli smo jedan projekat koji nije imao nikakvu garanciju da ćemo uspjeti. Naime, jedan tretman je koštao 1800 kuna. To je bio veliki financijski rizik, no uspjeli smo i time smo pokrenuli revoluciju jer smo dobili rezultate koji mogu opravdati tu cijenu – priča Marić. Sljedeće, 2012 godine već su se počeli širiti na tržište Srbije, a u godinama iza toga i u BiH i Sloveniju, Kosovo, Albaniju. Od 2016. preuzeli su i tržište Grčke. Sada im je ponuđeno da preuzmu distribuciju za Njemačku i Austriju za proizvode kompanije General Project, a cilj da do 2021.godine budu lider na području cijele Europe u svom segmentu”, dodaje.

Fokus kompanije Revelo su medicinski uređaji za uljepšavanje, i sto posto su fokusirani na prodaju top svjetskih uređaja.

”Ne bavimo se s filerima, kozmetikom i drugim preparatima tog tipa. Eksperti smo u tom polju aparature, a kod nas je cijeli rad usmjeren na to kako pružiti našim partnerima vrhunski uređaj know-how, kontantnu postprodajnu podršku, i ono što je najbitnije ispunjavati sva očekivanja krajnjeg korisnika”, kaže Marić. Pojašnjava kako je tržište specifično, jer klijenti žele odmah vidjeti rezultate.

Njihovi klijenti su poliklinike, estetske kirurgije, dermatološke i ginekološke ordinacije, te prestižni Wellness centri kao i top kozmetički saloni. Sarađuju sa vodećim medicinsko-estetskim ustanovama u svom segmentu. Njihova zadaća nije samo prodati aparat, nego i dobiti zadovoljnog krajnjeg korisnika, što znači da su poliklinike kojima prodaju uređaje njihovi partneri s kojima usko sarađuju na dnevnom nivou.

Trenutno posluju kroz tri kompanije u regiji i imaju devet saradnika. Pokrivaju osam zemalja i imaju 110 uređaja i preko 60 partnera u regiji.

Revelo d.o.o. je vodeća kompanija u regiji, 100% specijalizirana isključivo na distribuciju svjetski provjerenih medicinsko-estetskih uređaja, te je fokusirana na dokazano učinkovitu post prodajnu podršku u segmentima marketinga i prodaje našim klijentima. Revelo tim posjeduje iznimnu, dokazanu ekspertizu u segmentima svjetski najrenomiranijih medicinsko-estetskih uređaja. Kao prvi u regiju su uveli proizvode kompanija General Project, Canfield Scientific, Venus Concept, Quanta System, Brera i Bovie, a ljudi iz tima su u prošlosti razvili na tržištu Syneron paletu proizvoda, te smo bili zastupnici Alma Lasera.
 Biti kvalitetan partner našim klijentima nije moguće bez kvalitetne i fleksibilne podrške principala, te je nadasve uvjetovano da zastupljeni uređaji isporučuju u stvarnosti ono što i obećavaju. Stoga je kompanija Revelo danas eksluzivni zastupnik kompanije General Project od 2009.godine, te kompanije Canfield Scientific od 2011.godine, Quanta System od 2015.godine, te Brera i Bovie od 2017. godine. Veliku pažnju polažu na edukacije. Iznimno su ponosni da njihovi vlastiti edukatori osim direktnih klijenata, educiraju i najveće klijente u Europi i Aziji kao podrška principalima. Najveća vrijednost je 50 partnera u regiji, te više od 100 instaliranih svjetski najučinkovitijih uređaja u svojim segmentima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here