HomeLjepotaLjepota je zdravlje: veza između ljepote i zdravlja

Ljepota je zdravlje: veza između ljepote i zdravlja

U trenutnoj dobi društvenih mreža, lako se pronaći okruženim percepcijama svog fizičkog izgleda.

Društveni ideali ljepote uveliko se fokusiraju na vanjski izgled, ali fokus na unutrašnju ljepotu gotovo je nepostojan. Sretna žena je lijepa žena, ali prije svega zdrava. Zdravlje je jedno od, ako ne i najvažnija stvar u našim životima. Bez zdravlja ne bismo imali ništa. Usprkos idealima pop kulture, postoje načini da poredamo prioritete. 

Ravnoteža između tijela i uma

Ako osoba može pronaći ravnotežu između uma, tijela, duha i osjećanja stvorit će se harmonija. Ako ova 4 elementa ispadnu iz ravnoteže, dolazi do negativnih efekata na sveukupno zdravlje. Kroz holističku i modernu medicinu, vjeruje se da je njega o sebi i životni stil način da održite tu ravnotežu. Stvaranje ravnoteže stvara harmoniju koja ističe unutrašnju i vanjsku ljepotu.

Njega o sebi

Njega o sebi znači naučiti da je zdravlje ljepota jer osobi omogućava da uskladi tijelo s umom, tako da uvijek zna šta joj tijelo poručuje. Ako je moguće identificirati vanjske faktore poput stresa, nedostatka sna i dr., onda je lakše poduzeti korake da se promjene ti faktori i pronađe mir u sebi. Takav osjećaj u sebi reflektuje ljepotu s vanjske strane. 

Životi stil

Slično je njezi o sebi. Životni stil uključuje sve što radite svakodnevno da dostignete ravnotežu. Održavanje izbalansiranog životnog stila podrazumijeva razne komponente od ishrane do aktivnosti. Ako ništa ne potiče otpuštanje serotonina i endorfina, osjećat ćete se kao da stagnirate i kao da ste sami sebi teški. Uz uravnotežen plan koji uključuje dobar san, vježbanje i dobru ishranu, vaše će tijelo pronaći unutrašnji balans što će se odraziti u vidu ljepše kože, boljeg raspoloženja i slično. 

Poznavanje sebe

Svi su rođeni u drugačijem tijelu: visokom, niskom, širokom, uskom i sl. Vrlo je važno poznavati svoje tijelo i ono što ga čini zdravim. Nije važno samo izbalansirati ishranu i vježbu koja vam odgovara, već i ravnotežu da to radite svaki dan tako da vas usrećuje, stvara mir i s vanjske strane ljepotu. Znati da ste zdravi ključ je do osjećaja ljepote, a biti zdrav ključ je do unutrašnjeg zdravlja koji se vidi na površini kože. Ravnoteža uma, tijela i duše jedan je od najboljih načina da uklopite vanjsku i unutrašnju ljepotu. Biti zdrav znači biti privlačan. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE