Ljiljana MIjatović: Da li nadogradnja trepavica oštećuje prirodnu trepavicu?

0
423

Ljiljana na ovo pitanje odgovara „kvalitetnom ugradnjom trepavica vaše trepavice će ostati u potpunosti zdrave“.

Ljiljana Mijatović je lash artist i certifikovani master edukator Premium lash. Nadogradnjom trepavica se bavi od 2017. godine. Sve ove godine se usavršava tako da je do sada pohađala oko 20ak edukacija kod domaćih i svjetskih edukatora. Iza sebe ima iskustvo od preko 10 000 urađenih tretmana nadogradnje trepavica, a njene edukacije je do sada pohađalo stotinjak učenika.

Nadogradnja trepavica je jako popularan beauty tretman. Lijepe trepavice su san mnogih žena! Extenzije čine trepavice gustim i lijepim a pogled zavodljivim. Također znatno skraćuju vrijeme šminkanja. Namijenjene su svim ženama koje su spremne voditi računa o extenzijama. Ipak, još uvijek se može vidjeti mnogo loših radova koji u velikoj mjeri uništavaju prirodne trepavice pa se zato dosta žena još uvijek ne odlučuje uraditi ovaj tretman. O ovoj temi za BeautiFUL piše Ljiljana Mijatović.

Često je i pitanje „Da li nadogradnja trepavica oštećuje prirodnu trepavicu?“ moj odgovor je “ kvalitetna nadogradnja ne!“

Ja ću vas danas upoznati sa pravilima kvalitetnog rada! Prvo i osnovno pravilo nadogradnje trepavica jeste to da vaš lash artist treba odabrati koji efekat  zakrivljenost pristaje vašem oku i koju debljinu, gustinu i dužinu može da podnese vaša trepavica. Svaka extenzija se aplicira na jednu prirodnu trepavicu što znaći da trepavice NE SMIJU biti uljepljene međusobno.

  • 100% popunjavanje prirodnih dlačica.
  • Pravilno odstojanje od kapka (0,02-0,05mm).
  • Pravilna geometrija lepeze.
  • Pravilan smjer nadogradnje.
  • Pravilna količina ljepila.

Ako želite pravilno da održavate svoje extenzije morate dolaziti redovno na korekcije tj. svake 3-4 sedmice. Također morate voditi računa o higijeni. Exstenzije treba redovno prati pjenom za trepavice i češljati. Zabranjena je upotreba ajlajnera i maskare! Ne smijete čupkati extenzije. Kada birate mastera kod kojeg čete raditi nadogradnju potrebno je imati u vidu da kvalitetna nadogradnja ne može trajati kreće od 2h. Trebate birati mastera koji koristi kvalitetan materijal. Lično koristim visoko kvalitetan materijal PREMIUM!

Cijena nadogradnje je 120KM novi set, a korekcija 6OKM.

Cijene edukacija možete pronaći na mojoj instagram stranici @beautywithlilium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here