Milica Marković: Frizerska Akademija bila je najbolja odluka koju sam donijela 

0
896

Uljepšati ženu, njen dan i povod zbog kojeg se sređuje, je zaista divan i dirljiv trenutak. Milica je frizerka iz Šamca i posebno stavlja naglasak na mladenke, gdje svoju preciznost i kreativnost stavlja na maksimum. 

Za početak recite nam nešto više o sebi, ko je Milica Marković? 

Ja sam Milica Marković, rođena sam 1993. god, odrasla u Šamcu, gdje sam se i školovala. Poslije završene gimnazije upisala sam frizersku akademiju Željko u Banjaluci, nakon koje sam se zaposlila na RTRS televiziji. Budući da mi je cilj bio vlastiti salon i samostalni rad, vratila sam se u svoj grad i otvorila salon. Vlasnica sam frizerskog  salona “Prestige” već 9 godina, žena i majka jedne djevojčice.

Kada ste otkrili da se želite baviti profesijom u beauty svijetu?

Ljubav prema ovom poslu se javila u srednjoj školi, kada sam primijetila da imam talenta i da bih mogla da se bavim time, iako mi je prvobitni plan bio prirodno-matematički fakultet. Na kraju sam se ipak odlučila za frizersku akademiju, i tu odluku smatram jednom od najboljih u životu.

Da li imate nekoga ili nešto što vam daje inspiraciju svaki dan?

Inspiraciju prolazim svugdje, u filmovima, modi, knjigama, a ponajviše na edukacijama. Trudim se da maksimalno pratim novitete u svijetu, i da bar dio toga realizujem u svom salonu.

Koje su, za Vas, najbitnije karakteristike jednog frizera?  

Komunikativnost i prije svega ljubav prema poslu. Mišljenja sam da svako treba da voli ono čime se bavi, pa šta god da izabere, pogotovo u ovoj branši, gdje se odmah vidi da li ste u ovo ušli srcem.

Koliko je važno da se svakodnevno brinemo o sebi, i koliko je taj ‘imidž’ bitan kad se predstavljamo svijetu?

Smatram da je veoma važno koliko brinemo o sebi, jer to dosta govori o nama. Mnogo puta sam se uvjerila koliko je taj “prvi utisak” bitan, i da veliku ulogu odigra u povjerenju klijenata koji se prepuštaju u naše ruke, zato je veoma bitno kako im se predstavljamo.

Da li je teško ostati u korak s trendovima, kakve trendove očekujete da će se pojaviti ili ostati?

Kao za svaki posao, da bi opstao, pa tako i za ovaj, je potrebno mnogo truda, rada i zalaganja. U našoj struci je veoma bitno da stalno pratite novitete i dodatno se usavršavate, jer se trendovi stalno mijenjaju i moramo da idemo u korak sa njima.

Recite nam o uslugama koje nudite u salonu?

Što se tiče naših usluga, u salonu radimo sve vrste colora, nove tehnike nijansiranja, moderna šišanja, razne tretmane za njegu kose, a posebno bih izdvojila svečane frizure koje su moja glavna ljubav i nešto u čemu najviše uživam.

Koliko se razlikuje klasično stiliziranje kose sa stiliziranjem frizura da mladenke? Koje je vještine potrebno savladati da bi se uspješno radile takve umjetnosti?

Volim sve segmente ovog posla, ali ako bih morala izdvojiti nešto, kao što već rekoh, to je definitivno stiliziranje svečanih frizura. To je nešto sa čime sam se srodila od samog starta, i smatram da za to trebaš imati poseban osjećaj. Naravno vježbanjem i trudom možemo mnogo da napredujemo, ali je najvažnije da to imamo u sebi. Stiliziranje frizura za mlade se razlikuje od ostalih frizura po dodatnoj preciznosti a i odgovornosti, jer ipak sređujete nekoga za njegov najvažniji dan i sa svakom mladenkom prolazite kroz sve pripreme. Najljepši dio na kraju su njihovi zadovoljni osmjesi, a ponekad i suze radosnice kada ispunim njihova očekivanja, za mene je to nešto veoma emotivno. 

Imate li poruku za naše čitatelje?

Redovno ulažite u sebe i u svoje znanje, nije važno čime se bavite. Moramo biti svjesni da učenje nikad ne prestaje i da stalno treba da rastemo, i to je po meni glavni ključ uspjeha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here