Majda Katić: Izazov je klijentu pružiti kvalitet i imati kvalitetan proizvod

0

Ulaganje u svoja znanja kroz najnovije edukacije su nešto što će se uvijek raditi, jer doprinosi rastu i poboljšanju usluga.

Intervju: Majda Katić, make up artist

Edukacija u trajnoj šminci predstavlja ključni korak ka usvajanju vještina i znanja neophodnih za obavljanje ove sve popularnije grane kozmetičke industrije. Trajna šminka, takođe poznata kao mikropigmentacija, je tehnika koja se koristi za nanošenje pigmenta u gornje slojeve kože kako bi se postigao dugotrajni i prirodan izgled šminke. U nastavku donosimo zanimljiv intervju sa Majdom Katić, make up artistom.

Recite nam nešto o sebi.

Majda Katić je sretna supruga i majka dvojice razigranih dječaka. Vlasnica je Diva Art Salona u Makarskoj, te je u beauty industriji 15 godina u koju je ušla radeći nokte iz hobija. Hobi je ubrzo prerastao u ljubav, a kasnije i ozbiljan posao. Završila je managment u turizmu na RIT u Dubrovniku, te nastavlja raditi u struci. Međutim ljubav prema beauty svijetu je prevladala, jer ju je oduvijek zanimalo uljepšavanje i tako je skromno krenula sa malim salonom od 20 kvadrata. Nudila je samo usluge uređivanja noktiju, no s vremenom njena predanost i strast prema tom svijetu doprinijela je brzom širenju usluga što je potaknulo njenog supruga da joj se pridruži, te je krenuo na potrebne edukacije. Nakon dvije godine njena najveća podrška postaje i partner u poslu. Suprug Vjekoslav Katić počinje raditi tretmane masaže, maderoterapiju, ugradnju trepavica i pedikuru. Ne moramo niti reći kako smo tada ujedinjenih energija i zajedničkog cilja bili još više motivirani za nadograđivanje znanja potrebnog za daljnji razvoj zajedničkog salona što je i dovelo do daljnjeg rasta usluga.

Čime se bavite?

S vremenom kako je krug naših klijentica rastao, tako je rasla potreba za proširenjem naših usluga. Danas smo u prostoru od 80 kvadrata gdje imamo velik spektar usluga : geliranje noktiju, ekstenzije trepavica, pedikura,lash&brow lift, šminkanje, masaža, maderoterapija, spray tan, razne tretmane lica(derma pen, mikrodermoabrazija, antiage) i depilacija. Trudeći se pratiti svjetske trendove, uz edukacije, ulažemo i u aparate te našim klijenticama nudimo i usluge laserske depilacije, laser za skidanje trajne šminke, Plazma pena, kriolipolize , kavitacije , solarija i HIFU-a. Cilj nam je da naše klijentice na jednom mjestu mogu naći sve što im treba. Kroz širok asortiman usluga i više djelatnica želimo zadovoljiti sve potrebe naših klijentica. Sretni smo što su naše klijentice prepoznale naš trud i zalaganje u tom pravcu, što potvrđuje njihov stalni povratak kao i dolaženje novih.

Kada ste odlučili biti dio beauty industrije i otkud ljubav prema ovome poslu?

Na prvu edukaciju iz sfere PMU-a odlazim 2014.godine u Ljubljanu gdje završavam microblading obrva i upravo se tada rađa ljubav prema trajnoj šminci koja postaje prioritet i tretman koji radim s najviše strasti.

Koji su najveći izazovi vašeg posla? 

Izdvojila bih dva najveća izazova sa kojima se susrećemo. Prvi izazov je očekivanje klijenta i realan rezultat koji mi možemo pružiti. Vrlo sam stroga i realna po pitanju usluga koje pružamo. Ako nešto nije za klijenticu, to joj onda niti neću preporučiti niti raditi, niti ću ikada pristati dati uslugu koja bi u konačnici naštetila klijentici. Moramo biti svjesni da su jedno želje , a drugo realne mogućnosti i upravo je tu moja velika odgovornost u prepoznavanju nerealnih očekivanja klijentica. Ovo su inače jako osjetljive i emotivne situacije za klijenticu, te treba biti jako pažljiv u tome što im se obećava. Zato sam uvijek jako direktna i otvorena po tom pitanju i jasna sam u prezentiranju usluge. Možda to zvuči malo bahato, no iza mene je toliko edukacija i iskustva, što mi donosi sigurnost u ono što govorim i nudim. Zapravo smatram da mi je to i dužnost, biti iskrena i dosljedna kroz svoje usluge, te ponajprije gledati zadovoljstvo i sigurnost klijentice, a ne samo da se usluga proda, pa kakvu god ona u konačnici donijela rezultat klijentici.Drugi izazov na koji nailazimo je kvalitetan materijal za trajnu šminku. Nažalost, na tržištu ima svega i pravi izazov je naći materijal koji svakome pristaje. Probala sam jako puno različitog materijala za trajnu šminku, no rezultati koje donose Hanafy pigmenti me ostavljaju bez daha. Obzirom na stalne promjene na tržištu, na koji način prevazilazite izazovne situacije? Tržište se stalno mijenja i nešto što je bilo super prije koju godinu, sada je de-mode. Jako sam sretna što smo u Diva Art Salonu uvijek u korak sa trendom i stalno ulažemo u nove edukacije. Sve najnovije edukacije i trendove pokušavamo ispratiti i ukombinirati u naše temeljne vrijednosti salona. To nam je jako bitno i upravo zato svi djelatnici Diva Art Salona konstantno ulažu u svoje znanje, te budno pratimo sve novitete i trendove u beauty industriji.

Koji su Vam planovi za daljnji rad?

Moji planovi za dalje usko su povezani sa Hanafy pigmentima koji su postali neophodan dio mog posla. Kako i ne bi kada su svoju kvalitetu dokazali u cijelom svijetu. Do Hanafy pigmenata sam došla na preporuku drage kolegice i prijateljice Vinke Zavišić kojoj sam beskrajno zahvalna, jer sam se sa pigmentima oduševila. Tako sam ubrzo i postala generalni zastupnik Hanafy pigmenata za našu cijelu regiju exYu. Samo da napomenem da je sada pred nama masterclass “Sve o obrvama” koji organiziramo u Splitu, 24.-25.2023.Na tom masterclass-u ćemo imati prilike gledati na djelu majstorice Irenu Nikolić koja će predstaviti svoju tehniku HAIRSTROKE  obrva sa kojom je osvojila 1.mjesto Worlds natjecanju Hrvatske i Katarynu  Kuzina (osvojila je nekoliko zlatnih medalja na pmu natjecanjima) koja će nam pokazati svoje tehnike izrade puder obrva.  Evo, to nam je sada prvo, a nakon toga spremamo još mnogo toga, npr. Hanafy je platinum sponzor pmu natjecanja WULOP U Beogradu te se radijemo druženju s kolegicama iz cijele regije. Veselimo se također odlasku na PMU natjecanje WULOP Egipat koji je organiziran od strane Hanafy-a. Tako da – puno je uzbudljivih evenata i edukacija ispred nas i jako se tome veselimo! Da Vam otkrijem jednu tajnu, planiramo master class sa velikom Olgom Kostinetskayom koja slovi za kraljicu sjenčenog eyelinera. Ulaganje u svoja znanja kroz najnovije edukacije su nešto što ćemo uvijek raditi, jer doprinosi rastu i poboljšanju naših usluga. To nam omogućava da smo uvijek u korak sa najnovijim trendovima u beauty svijetu. Sama po sebi sam osoba koja je uvijek u potrazi za nečim boljim, te uvijek tražim nešto više. Uvijek guram samu sebe naprijed ka novim ciljevima. Raduje me vidjeti da u Makarskoj ima puno salona i da se moje kolegice educiraju i napreduju u području trajne šminke. Sve je to jako pozitivno! No, sami sebi smo najveća konkurencija. Sami sebi trebamo davati izazove koji nas tjeraju da idemo korak naprijed. Jako je korisno u našem radu probati razne stvari, različite pigmente za trajnu šminku ili druge preparate. Kroz same edukacije i prezentacije proizvoda uvijek nađemo nešto što bi bilo zanimljivo za nas osobno i tako razvijamo svoju kreativnost i širimo vidike. 

Poruka za naše čitatelje.

Poručujem svim svojim kolegicama da vjeruju u sebe, da kontinuirano ulažu u sebe, da se uvijek trude ići korak naprijed, te da idu na različita natjecanja i seminare gdje će testirati same sebe i ulagati u svoje znanje. U tome svemu nije toliko bitna pobjeda na tim natjecanjima, već mogućnost da se vidi kako druge kolegice rade, kako se one rangiraju među artistima u beauty industriji u našoj regiji. Moram naglasiti da mi je velika čast i zadovoljstvo što sam generalna zastupnica Hanafy-a na Balkanu iz razloga što mi omogućava da povedem kolegice na PMU natjecanje WULOP Egipat koji se organizira krajem devetog mjeseca. Vjerujem u Hanafy pigmente, jer oni daju ženama prirodan izgled i podižu samopouzdanje, te im daju svjež Look kakvome svi težimo. Nema ništa ljepše za ženu nego kada je odmah čim se ustane sređena – mislim da me sve žene razumiju što sam mislila reći. To me uvijek iznova pokreće da ulažem u svoje znanje da bih našim klijenticama / svim ženama omogućila trajnu šminku koja će odisati prirodnošću i svježinom. O tome bih mogla puno pričati, no za kraj bih samo vašim čitateljicama poručila da si uvijek priušte vrijeme za osobnu njegu i uljepšavanje, jer na taj način pokazuju ljubav prema sebi koju i zaslužuju.  Drage kolegice, i one koje će to tek postati, ulaganje u sebe i svoje znanje je najbolja investicija koja će se sigurno dugoročno isplatiti! U to sam se i sama uvjerila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here