Antonela Jukić: Rad u beauty industriji je vrlo zahtijevan, ali pruža mnogo benefita

0

Motivacija za rad je zadovoljstvo klijentica.

Intervju: Antonela Jukić, make up artist

Kroz kreativnost, stručnost i preciznost, šminkeri imaju moć da transformišu ne samo izgled lica, već i samopouzdanje i raspoloženje svojih klijenata. Njihova umjetnost može donijeti osjećaj samopouzdanja, sreće i ljepote, čineći svaku osobu da se osjeća posebnom i sjajnom. Profesionalni šminkeri često rade u salonima ljepote, filmskim studijima, modnim agencijama ili imaju svoje samostalne radnje. Njihova strast prema šminkanju, posvećenost detaljima i sposobnost da prate najnovije trendove omogućava im da ostvaruju uspjeh u ovoj dinamičnoj i rastućoj industriji. U narednim redovima čitajte intervju sa Antonelom Jukić.

Recite nam nešto o sebi i predstavite nam Vaš salon?

Ja sam Antonela Jukić, ubrzo punim 25 godina, a živim i radim u Posušju. Po struci sam magistra kriminalistike, te ubrzo magistra i odnosa s javnošcu. Vlastiti salon osnovala sam prije otprilike tri godine iako se tim poslom bavim dulje vrijeme. U svibnju sam preselila u novi ambijent, a dizajn istog sam osmislila sama.

Kada ste se počeli baviti make up-om, i otkuda ljubav prema ovome  poslu?

Make up je zapravo moja prva ljubav. Prva je to primjetila mama, te me podupirala i nagovarala da krenem u tom smjeru. Ja sam bila tvrdoglava i odbijala, sve dok se u nagovore nije uključio i moj muž. Pristala sam, poslušala ljude koji me vole i danas sam presretna jer radim ono što svim srcem volim.

Koliko je danas zahtjevno raditi u beauty branši i kako biti jedinstven?

Ovaj posao, ako ga se shvaća ozbiljno, zahtijeva dosta odricanja i puno truda i vremena. Ja sam perfekcionist koji vjeruje samo sebi i zato 90% toga radim sama.  Uz tretmane, samostalno vodim IG i Fb stranicu, biram i uređujem slike, ukratko brinem se za cjelokupni vizualni identitet, zagovaram termine…itd Biti jedinstven je najlakše tako sto ćete biti ono što duboko u sebi i jeste, a zatim to prenesite i u posao. Držim da je važno izbjegavati ono što prvo primjetite kod većine. 

Šta je to što Vas pokreće i motiviše?

Najviše me pokreću ogroman broj zadovoljnih klijentica, vjera koju imam i ljudi koje volim. Motivira me to što nikad ne mislim da sam dovoljno dobra nego da uvijek mogu biti barem mrvicu bolja.

Da li su klijentice zahtjevne i koji su najveći izazovi u poslu koji radite? 

Imam tu sreću da u velikoj većini slučajeva radim sa predivnim zenama koje nisu zahtjevne. Mislim da je to iz razloga jer imaju puno povjerenje u moj rad. Naravno, nađe se i izrazito zahtjevnih žena, ali s godinama na to više ne gledam sa strahom, nego mi je upravo to najveći izazov – udovoljiti i najzahtjevnijoj klijentici.

Opišite nam jedan svoj radni dan?

Svaki moj radni dan započinje doručkom (uglavnom zdravijom varijantom), kavom i dogovaranjem termina. Radnim danima većinski dio mog posla su nokti, a vikendi su ostavljeni za makeup. Radim jako puno, ali me to ispunjava pa zaboravim na umor. Broj mojih radnih sati je minimalno 8, a maksimalno čak 14h dnevno.  Svaki dan oko 13h najčešće imam pauzu za ručak. Nakon radnog vremena čistim salon i dezinficiram sav alat. Slijede tuširanje, skin-care rutine i odlazak u krevet gdje listam slike svojih radova tog dana, te ih sortiram i uređujem. 

Imate li neke planove za budućnost?

Plan na kojem sam jako dugo radila bio je salon u koji sam preselila prije mjesec dana. Presretna sam i na tome neizmjerno zahvalna. Neke “veće” planove trenutno nemam. Zelim se maksimalno izgrađivati u svom poslu i stoga planiram edukacije. Nekih manjih planova uvijek ima i mislim da je planiranje jedna zdrava navika. 

Koji su trenutni trendovi kad je u pitanju make-up?

Trenutni trendovi po meni su: kremasta rumenila, tonirani SPF, blush draping, začešljane obrve, a popularni su wet look-ovi..Sve je nekako glowy, čisto, decentno, što ja volim i prakticiram ne obazirući se na trendove.

Koliko su važne edukacije u ovom poslu?

Držim da je na prvom mjestu po važnosti praksa, ali nista manje važne nisu ni edukacije. Izrazito su korisne zbog toga što možete saznati toliko “trikova” koji vam mogu znatno olakšati posao ili nadopuniti baš ono malo što vam je nedostajalo. Spojiti ugodno s korisnim za mene znači otputovati negdje i u tom mjestu pronaći edukaciju za sebe.

Poruka za naše čitatelje?

Kad vaš život ne bude išao baš onako kako ste oduvijek zamišljali, ne brinite, ići će sto puta bolje. Molim vas, nemojte se bojati sanjati, ali prije toga, prepustite se Božjoj volji i vjerujte onima koji vam žele najbolje – svojoj obitelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here