Makeup artisti: Ove 4 boje sjenila za oči su najbolje kombinacije

0
499

„Zajednica šminke“ teži da u današnje vrijeme zastupa mišljenje “uradi ono što vas čini sretnim”, tako da nije neobično vidjeti neočekivane kombinacije boja u jednoj paleti sjenila. I dok smo svi za sparivanje nekonvencionalnih nijansi (ružičasta i plava su neočekivano zabavan primer), ovo nije baš korisno za početnicu u šminkanju koja ne zna koje nijanse dobro idu zajedno. Svjetski poznata vizažistica Emily Oliver, nam pojašnjava koje boje su najbolji parovi za šminku.

  1. Zlatna i smeđa

Prema Oliver-ici, ova duo sjenila je odličan za suptilno smoky oko. Zlato i braon su dobar par, a rezultat je i elegantan i upadljiv. Da biste dobili izgled, preporučujemo da koristite Urban Decay sjenilo za oči u Buck-u i Lancôme-u. Buck je mat boja koja se dobro uklapa sa sjajnim filigranom, pravom zlatnom nijansom koja klizi poput sna.

  1. Krem i taupe

Mat krem boja i taupe su klasični parovi sjena koji su dobri bez obzira na prigodu. Preporučujemo da nanesete kremastu nijansu preko kapka i radite taupe u pregib na spoljnim ivicama da biste napravili definiciju. Da biste dobili izgled, posegnite za mini paletom poput IT Cosmetics Naturally Pretty Eyeshadow Trio u Matte Luxe. Popularni trio nudi prednosti protiv starenja i nevjerojatnu isplativost boja, a lako se postavlja i uklapa.

  1. Tamno narandžasta i navy plava

Potpuno narandžasto se stvlja na kapke, stvarajući tačku fokusa na oku. Mornarsko plava, kada je uklopljena u liniju trepavica i malo s ivice, daje fini kontrast. Sve što treba da uradite je da naneste na kapak sa narandžastom sjenkom i da je izvučete odmah iza pregiba. Zatim umasite svoju mornaričku sjenku u liniju trepavica koristeći kratku, ravnu četku. Mi koristimo Urban Decay Eye Shadow u Evidence i NYX Nude Matte Shadow u Frisky za ovaj izgled – sjenke visokih performansi koje nude mnoštvo pigmenta.

  1. Roza i boja šampanjca

Nijanse sjenila roze i šampanjac su univerzalno laskave, meke i ženstvene. Oni su obavezni u svakoj kozmetičkoj garderobi i savršeni za postizanje mekog glamerskog izgleda. Nanesite sjenilo za šampanjac preko kapka i nanesite rozu na centar, zaustavljajući se na naboru. Zatim dobro pomiješajte boje sjenila, tako da je tranzicija besprijekorna. Naš omiljeni par za ovaj izgled je L’Oréal Infallible 24 HR Shadow u blistavim granatima i Urban Decay Moondust sjenilo za oči u Space Cowboyju, dvije sjajne nijanse koje izgledaju nevjerojatno same, ali još bolje zajedno.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here