Marija Nikolić: Najveći izazov je ostati svoj i pratiti svoj osjećaj za lijepo

0

Svako od nas ima svoje viđenje lijepog. Ipak, smatram da je priroda nepogrešiva i da nam je svima dala našu unikatnu, savršeno nesavršenu ljepotu koju treba njegovati i u posebnim prilikama naglasiti. 

Lijepa šminka je umjetnost koja se koristi za naglašavanje prirodne ljepote i isticanje najboljih osobina lica. Šminka je snažan alat koji omogućava eksperimentiranje, izražavanje individualnosti i osjećaj samopouzdanja.Jedna od najvažnijih karakteristika lijepe šminke je da ističe prirodnu ljepotu umjesto da je prekriva. Cilj je postići blistav izgled koji naglašava jedinstvene značajke lica. Izbor pravih nijansi i tehnika šminkanja ključan je za postizanje ovog cilja. Nešto više o tome u nastavku sa Marijom Nikolić.

Intervju: Marija Nikolić, make-up artist

Recite nam nešto o sebi.

Moje ime je Marija Nikolić, majka sam tri dečaka i u svetu ulepšavanja sam već 10 godina. Živim i radim u manjem gradu, Kruševcu, ali saradnje su ostvarivane širom Srbije, a nadam se uskoro i van granica naše zemlje.

Kada ste odlučili da ćete se baviti ovim poslom, i otkud ljubav prema istom?

Već krajem osnovne škole privlačilo me je ulepšavanje, tačnije isticanje lepog kod žena. Tada nije bilo društvenih mreža a ni internet nije bilo tako lako dostupan za učenje i saznavanje tananih detalja sveta lepote. Kroz srednju školu je želja za tim snom rasla sve više i više ali bilo je raznih prepreka. Obuke tada nisu bile ovoliko dostupne, roditelji su imali drugu viziju budućnosti za mene i još puno toga. Život kreće u potpuno drugom pravcu, udajem se i dobijam dva dečaka. Jednog dana, život mi “slučajno” na put nanese mogučnost da konačno zakoračim u svoj san, i otvorimo porodično, mama i ja, kozmetički salon. Obuka za obukom, učenje iz dana u dan i eto mene ovde. U međuvremenu sam rodila još jednog dečaka i sada su mi oni, moja tri dečaka, najveći vetar u leđa.

Koje usluge nudite klijentima u vašem salonu?

Naš salon ima tri zaposlena i svaka od nas ima svoju oblast rada- briga o nezi kože lica i tela, briga o noktima i moja oblast je ulepšavanje lica, tačnije šminkanje, trajna šminka obrva, usana i kapaka, kao i uklanjanje trajne šminke i tetovaža laserom poslednje generacije, u ponudi imamo i edukacije.

Koje vrste edukacija radite i kako to funkcioniše?

U ponudi imamo baznu edukaciju za šminkera kao i usavršavanje šminkera koji se već bave ovim poslom, a u skorijoj budućnosti je u planu i edukacija za trajnu šminku obrva. Grupe su male, 2 do 4 polaznika, tako da se mogu posvetiti svakom ponaosob i tako dođemo do najboljih mogućih rezultata.

Koji u izazovi u Vašem poslu?

Zanimljivo pitanje… U mom poslu, rekla bih nakon ovih 10 godina rada, najveći izazov je ostati svoj i pratiti svoj “osećaj za lepo”, a u isto vreme zadovoljiti želju svake klijentkinje. Svako od nas ima svoje viđenje lepog. Ipak, smatram da je priroda nepogrešiva i da nam je svima dala našu unikatnu, savršeno nesavršenu lepotu koju treba negovati i u posebnim prilikama naglasiti. 

Imate li neke planove za dalji rad?

Naravno da imam. Kao što sam već pomenula, prvi na listi jeste plan da se ostvarim u ulozi edukatora za trajnu šminku obrva. Veliki je to projekat i zahteva puno planiranja i novih saradnji. Sledeći plan je po pitanju novog prostora, ali o tom potom. U medjuvremenu konstantno praćenje noviteta u bjuti industriji i savladavanje znanja i umeća istih.

Poruka za naše čitatelje.

U današnje vreme je, čini mi se, najveći izazov voleti sebe i svaki deo sebe. Permanentna šminka je tu da nam olakša život i poveća naše samopouzdanje. Svet lepote i ulepšavanja je u poslednjih par godina jako napredovao. Odabirom pravog artista, vi birate nekog kome verujete i kome se možete prepustiti i uživati u čarima šminke i permanentne šminke. Pametno birajte…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here