Slavica Ilić: Šminkanje je ljubav i ima moć da od lijepog stvara još ljepše

0

 Ljepota šminkanja je drevna umjetnost koja je kroz povijest imala značajan utjecaj na našu percepciju ljepote i samopouzdanje. Šminkanje je više od jednostavnog kozmetičkog postupka – to je način izražavanja, umjetničko stvaranje i osnaživanje. Kroz šminkanje, možemo transformirati i istaknuti naše prirodne značajke, istovremeno izražavajući vlastitu individualnost.U nastavku je intervju sa Slavicom Ilić, profesionalnim šminkerom.

Recite nam nešto o sebi?

Zdravo, ja sam Slavica Ilic, profesionalni šminker. Imam 28 godina i bavim se šminkanjem već 5 godina. Prvobitno sam radila kao zubni tehničar i stomatološka sestra skoro 7 godina. Slušajući razne youtube makeup tutoriale godinama, tadašnja mentorka Bojana Veljić me je inspirisala da upišem njenu školu šminkanja i tako sam krenula ovim putem. Ubrzo je šminkanje postala moja velika ljubav. Nakon Bojanine škole, završila sam još 8 različitih edukacija kod naših poznatih šminkera.

Kako je organiziran Vaš radni dan?

Moj radni dan je veoma haotičan, skoro sam postala majka i sada žongliram izmedju karijere i majčinstva. U sezoni se dešava da često nemam nijedan slobodan dan ali velika prednost ovog posla je ta što sama definišem radno vreme i ne moram da radim danas 8 ili 10h ukoliko to ne želim.

Koji su tretmani koje imate u salonu i recite nam nešto više o tome?

Što se tiče samog salona, saradjujem sa frizerskim salonom, Salon na vodi. Žene najviše vole kada im šminka i frizura mogu biti na istom mestu.

Da li su klijentice prezahtijevne i kakvi su im utisci?

Moje klijentkinje su zaista sve predivne žene, generalno nisu nimalo prezahtevne, uglavnom se dogovaramo šta ćemo da radimo u skladu prilike i oblika lica.

Koji su Vam planovi za dalji rad?

Planovi mi idu u smeru i otvaranja škole šminkanja, krenula sam sa pojedničnim kursevima ali nadam se za koju godinu da ću otvoriti i zvaničnu školu šminkanja.

Poruka za čitatelje.

Šminka je postala standard kada su u pitanju važni dogadjaji ali ne treba da zaboravimo da prava lepota dolazi iznutra i da je šminka tu kako bi naglasila našu jedinstvenost kao i da od lepog stvara još lepše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here