HomeLjepotaMaarlas Spa&Beauty specijalistički centar predstavlja 3-STEP tretman za revitalizaciju, regeneraciju i blistavost...

Maarlas Spa&Beauty specijalistički centar predstavlja 3-STEP tretman za revitalizaciju, regeneraciju i blistavost vaše kože

Ovim tretmanom postiže se revitalizacija, regeneracija, umirivanje, blistavost i lifting efekat, te rješava nastala problematika. Cjelovit pristup svakom klijentu podrazumijeva: specijalistički pregled, konsultacije i provjeru kože posebnim analizatorom na temelju čega se, uz određene indikacije kože, definiraju proizvodi koji se koriste tokom 3-STEP tretmana.

Sulfeta Bešić-Joldo profesor Njemačkog jezika i književnosti, Magistar menadžmenta u obrazovanju, kozmetolog, Thalgo i Reviderm specijalista, vlasnica specijalističkog centra Maarlas Spa & Beauty, Bojnička 201, Ilidža-Sarajevo.

 

Maarlas Beauty&Spa specijalistički centar za kratko vrijeme postao je jedan od najposjećenijih i najuspješnijih beauty centara u Sarajevu. Djelotvornost tretmana, vrhunska profesionalnost, ali i adekvatni savjeti o očuvanju zdravlja kože lica i tijela, nakon završenog tretmana, učinili su da im svoje povjerenje ukažu brojne bh. dame, ali i gospoda. Osluškujući potrebe svojih klijenata, ovaj centar je, nakon iscrpljujućeg perioda izolacije, u svoju ponudu uvrstio novu uslugu: tretman 3-STEP koji će koži vratiti blistavost i sjaj, te je revitalizirati i regenerirati

Nakon iscrpljujućeg perioda izolacije u doba pandemije COVID-19, kod mnogih osoba koža je, usljed boravka u zatvorenom, postala suha, opuštena i umorna. Kod nekih su se pojavile i određene problematike poput izbijanja akni, kuperoze, intenzivnih ljuštenja i sl. Shodno tome Maarlas Spa & Beauty specijalistički centar iz Sarajeva, u svoju je ponudu uvrstio poseban sveobuhvatni tretman: 3-STEP.

Ovim tretmanom postiže se revitalizacija, regeneracija, umirivanje, blistavost i lifting efekat, te rješava nastala problematika. Cjelovit pristup svakom klijentu podrazumijeva: specijalistički pregled, konsultacije i provjeru kože posebnim analizatorom na temelju čega se, uz određene indikacije kože, definiraju proizvodi koji se koriste tokom 3-STEP tretmana.

Tretman uključuje Reviderm Skin Peeler Mikrodermoabraziju, Ultrazvuk i IPL laser kao kombinaciju brižno odabranih tretmana za postizanje najboljeg efekta za kožu.

Mikrodermoabrazija će savršeno osvježiti i regenerirati kožu, umanjiti bore kod zrele kože, ublažiti hiperpigmentacije, stimulisati proizvodnju novih ćelija, povećati učinkovitost aktivnih sastojaka te vratiti zdrav i njegovan izgled.

Ultrazvuk će kožu drenirati, umiriti, razmicanjem stanica pomoći apsorpciji aktivnih sastojaka, raditi na liftingu i pojačati hidrataciju.

IPL laser za rejuvenaciju djeluje na smanjenje kapilara i crvenila, hiperpigmentacijskih fleka, akni te na zatezanje lica.

Na kraju tretmana na lice se nanosi posebna collagen fleece maska koja će kožu savršeno nahraniti i umiriti.

Cijeli tretman traje 120 minuta.

Jedan od najpopularnjih tretmana u svijetu je svakako i Skin needling. Omiljen je kod holivudskih zvijezda a možete ga uraditi u Maarlas Spa & Beauty centru. Izvodi se uređajem Reviderm Skin needler uz upotrebu Reviderm dermo kozmetike. Mikro-fine iglice razdvajaju redove stanica u epidermisu kroz kratkotrajne, male ubode. Time se aktiviraju vlastiti mehanizmi samoobnove kože. Odmah nakon tretmana koža je vidljivo čišća i glađa, ten je svjetliji i sjajniji a ton kože je ujednačeniji a nakon par sedmica stvaraju se nova kolagenska vlakna, eliminira se šteta u strukturi kože, izgrađuje se epidermis i poboljšava zadržavanje vlage.

 

www.maarlas.ba         info@maarlas.ba        tel. 033 624 759

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE