Martina Čutura: Ključ uspjeha je rad, trud i veliko odricanje

0

Kada izgleda nemoguće i bez smisla tada se stvari slažu na svoje mjesto, zato nikada nemojte odustati.

Iz beauty svijeta danas vam predstavljamo Martinu Čuturu, profesionalnog make up i nail artista. Martina ima 23 godine i dolazi iz Posušja. Magistrirala je kriminalistiku i sigurnosni menadžment. Razgovarali smo o mnogim savjetima i Martininom putu ka uspjehu, a u nastavku teksta možete pronaći više. 

Za početak nam se predstavite?

Zovem se Martina Čutura, profesionalni sam make up artist i nail artist.  Imam 23 godine i dolazim iz Posušja, magistrica sam kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta. U svijetu ljepote sam već 4 godine i obožavam svoj posao.

Vi ste profesionalni šminker, recite nam kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Radni dan započinje rano ujutro, posebno u ljetnom periodu jer je to sezona svadbi svaki dan. Klijentica za klijenticom, ali ni malo naporno jer je ovo posao koji volim. Zimski period iskoristim za odmor i pripremu za novu sezoni, priprema novih ideja i naravno edukacije jer je tempo za razliku od ljeta malo usporeniji te imam više slobodnog vremena.

Šta je ono što biste izdvojili kao „najvažnije“ prilikom nanošenja make up-a?

Manje je više i posvećenost koži. Svaki makeup bolje će izgledati ako njegujete lice redovno (pilinzi, neizbježni spf..) i pripremite lice na pravilan način prije stavljanja make up-a. Što se tiče manje je više, prošla su vremena jakih kontura, uparivanja jakih sjena sa jakim ruževima poput crni smokey eyes i crveni ruž, pretjeranog precrtavanja obrva i jakih obrva. Svježi izgled tena i sjajne usne su trend i meni lično najljepši trend.

Koje sve usluge nudite?

Moja prva usluga bila je make up, zatim čupanje i farbanje obrva. Nakon iskakanja tisuće i tisuće videa na instagramu vezanih za nokte od trikova do ideja za ukrašavanje odlučila sam da uvedem i uslugu trajnog laka i geliranja noktiju. Nakon 4 godine profesionalnog šminkanja, iskustva i učenja o make up svijetu novo u salonu je edukacija Našminkaj se sama.

Što se tiče zimskih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju vaše klijentice?

Što se tiče sjena favoriti su zemljani tonovi, a kod noktiju to su tamno zelena nijansa, bordo, teget plava i slično, …

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Ključ uspjeha je rad, trud i veliko odricanje. Kada izgleda nemoguće i bez smisla tad se stvari slažu na svoje mjesto zato nikada nemojte odustati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here