Maske za lice održavaju kožu lijepom i svježom

0
407

Mislim da bi svi trebali barem jednom sedmično izdvojiti vrijeme i posvetiti se svome licu i njegovati ga. Posebno se preporučuje odraditi piling lica večer prije šminkanja, kako bi se uklonile sve nečistoće. Pri tome se šminka mnogo ljepše i dugotrajnije zadržava na licu.

Claudia Bošnjak velika je zaljubljenica u kozmetiku i to je nešto što je ispunjava. Čini je sretnom uljepšavanje i uređivanje drugih. Iako joj je šminkanje prva ljubav, bavi se i drugim stvarima kao što su maderoterapija, vacuslim 48, nadogradnja noktiju, lash lift, nadogradnja trepavica, te korekcija obrva.

”Još kao mala pokazivala sam interesovanje za šminku i sređivanje i san skoro svake djevojčice je bio postati šminkerica, i ja sam bila među tim sretnicama da sam svoje snove i ostvarila”, priča Claudia.

Nakon završene srednje škole završila je make up akademiju u Mostaru i time počinje njena priča u svijetu ljepote. Po završetku akademije, počela je sa šminkanjem. Ističe kako ni jedan početak nije lagan, no kako se ipak uz veliki trud, volju i ljubav može razviti posao.

”Imam šest make up certifikata, jer smatram da tako opravdavam povjerenje svojih klijetica i ne namjravam ostati samo na njima. Posjedujem i još tri druga certifikata koji su vezani za moje druge poslove,, kaže Claudia.

Učestvovala je na 38. Nivea BH Fashion Weeku i za Claudiu je to bilo jedno lijepo iskustvo i druženje. S obzirom na to da je upoznala kolege i modene dizajnere ovo iskustvo će pamtiti i uvijek ga se rado sjećati.

”Što se tiče proizvoda koje koristim za šminkanje, upotrebljavam bez razlike i high end i drogerisjek proizvode, jer cijena ne znači uvijek i kvaliteta, tako da skupo ne znači uvijek dobro, a ni jeftino uvijek loše. Svemu treba dati priliku. Jedini problem trenutno koji postoji na tržištu BiH jeste nabavljanje određene high end kozmetike koje nema kod nas. Tako sam primorana da je nabavljam iz inostranstva, ali kada nešto stvarno želiš onda se za to i snađeš”, ističe ova mlada djevojka. Dodaje da je kvalitetna šminka svakako jedan od faktora uspješnosti u radu.

Na pitanje koja je šminka najbolja za lice Claudia kaže da je relativno teško odgovoriti, jer u principu svaka šminka je manje više na svoj način dobra. ” Stvar je u tome da se pravilno odabere šminka za svačiji tip kože, te da se koristi pravilan primer prije pudera i onda ne postoji loša šminka. Svaki proizvod treba iskoristiti na pravi način”, dodaje.

Prema njenim riječima skidanje šminke s lica najpoželjnije je gelovima ili pjenama za skidanje šminke. Nakon toga potrebno je napraviti piling lica, koji dubinski čisti kožu, isprati vodom i staviti odgovarajuću kremu koja će nahraniti kožu.

”Maske za lice su također dobre i preporučljive za održavanje kože lijepom i svježom. Mislim da bi svi trebali barem jednom sedmično izdvojiti vrijeme i posvetiti se svome licu i njegovati ga. Posebno se preporučuje odraditi piling lica večer prije šminkanja, kako bi se uklonile sve nečistoće. Pri tome se šminka mnogo ljepše i dugotrajnije zadržava na licu”, navodi Claudia.

Kada su u pitanju trendovi za šminkanje u 2018. godini obilježili su je wet makeup lookovi. ” Izuzetno mi se sviđaju, jer lično volim lijepo odrađen ten, istaknute jagodice i shimmeraste sjene na očima sa nude/roskastim usnama. U principu vodim se izrekom „manje je vise“.  No, to ne znači da ne radim i jače lookove, naprosto volim i to, ali u odgovarajućoj prilici”, priča mlada djevojka.

Savjetuje da je briga o lica izuzetno važna, te da je potrebno da se koža pravilno njeguje prije i poslije šminkanja. Posebno je bitno da se žene šminkaju onako kako vole, kako se osjećaju zadovoljno, jer je bitno da se osjećaju ugodno dok nose šminku.

”Za kraj, kao poruku Vašim citateljicama mogu samo reći da budu onu što jesu, da budu prirodne i da se ugodnu osjećaju u svojoj koži. Nije bitno biti samo lijep izvana, prije svega treba biti lijep i iznutra. Radite ono što volite, činite što Vas čini sretnim, jer uz trud i rad se sve moze ostvariti, i nikad ne odustajte od svojih želja bez obzira na sve. Vjerom u sebe i radom sam došla do ovoga gdje sam sada. Trebamo otkriti svoje istinsko ja, kako da ostanemo vjerni sebi i doživimo, ali i zadržimo svoje prave vrijednosti. Budite ono što jeste, prihvatite sebe, svaki svoj dio,  jer lijepe ste ako to želite”, poručuje Claudia.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here