Maslinovo ulje i njegove blagodati za našu kožu!

0
Bottle pouring virgin olive oil in a bowl close up

N: Šta maslinovo ulje može učiniti za vašu kosu?

PN: Da li ste znali da blagodati maslinovog ulja nisu ograničene samo na kuhinju? Vrijeme da maslinovo ulje uvedete u svoj beuty režim!!

Nešto što se kolokvijalno naziva „tečno zlato“ mora biti dobro, zar ne? E pa, maslinovo ulje se naziva upravo tako i ono ima mali milion prednosti. Dok ga mnogo ljudi već koristi za tretiranje kože, manje je poznato da je maslinovo ulje odlično i za tretiranje kose. U nastavku pročitajte zašto se maslinovo ulje pokazalo kao najbolji prijatelj vaše kose.

  1. Perut bye bye!

Maslinovo ulje i malo limuna je sve što vam je potrebno da se rješite dosadne peruti iz vaše kose. Ovom mješavinom izmasirajte tjeme i ostavite u kosi 20 minuta prije pranja.

  1. Ispucali vrhovi nemaju šanse protiv maslinovog ulja!

Maslinovo ulje osigurava hidrataciju i težinu vašoj kosi, pogotovo u hladnim mjesecima. Ne samo da djeluje poput seruma nakon što ste oprali i oblikovali svoju kosu, ovo magično ulje također spriječava i pucanje vrhova.

  1. Zagarantovana mekoća vaše kose!

Ukoliko vaša kosa ima tendencije da postane slamasta i suha na dodir, samo utrljajte malo maslinovog ulja cijelom dužinom. Ovo će omekšati vašu kosu te će smanjiti kovrčanje kose.

  1. Neposlušna“ kosa je stvar prošlosti!

Korištenje maslinovog ulja za oblikovanje kose prilično je lako. Sve što trebate jeste nanijeti vrelo ulje na vašu kosu i tjeme i ostaviti da djeluje 30 minuta. Ovo će učiniti da lakše oblikujete vašu kosu. Bilo da želite lokne ili raskošne pramenove, možete imati sve bez da izgledate kao raščupana kokoš.

  1. Kosa raste brže i zdravije!

Maslinovo ulje bogato je višestrukim vitaminima koji pomažu da se keratin „zaključa“ u vašoj kosi i jedan je od najboljih preparata koji vam može pomoći za rst zdravije i sjajnije kose.

  1. Zdravija i duža kosa zbog maslinovog ulja!

Korištenje maslinovog ulja za rast kose odlična je ideja. Maslinovo ulje uklanja pretjerano nakupljanje sebuma. Sebum spriječava rast novih folikula kose i generalno spriječava rast kose. Redovnim korištenjem maslinovog ulja kosa će brže rasti.

  1. Maslinovo ulje je doktor za vašu kosu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here