HomeLjepotaMelisa Dacić Ćatić: Arapskom metodom do savršeno lijepih prirodnih obrva

Melisa Dacić Ćatić: Arapskom metodom do savršeno lijepih prirodnih obrva

Radi se o metodi koja pospješuje rast obrva! U sklopu te usluge ulazi oblikovanje, farbanje i stavljanje seruma koji pospješuje rast obrva.

Intervju: Melisa Dacić Ćatić

Melisa Dacić Ćatić je vlasnica salona „Obrve Arabian – Me Lissa“ iz Sarajeva.  

Redakcija BeautiFUL je imala priliku upoznati Melisu i razgovarati sa njom o njenom radu. Nešto što nju ističe jeste jedan tretman koji radi, čupanje i farbanje obrva, te serum koji koristi za rast prirodnih obrva njenih klijentica. Smatra da sve što je prirodno da je najljepše, te je jedan od njenih ciljeva da sve njene klijentice imaju lijepe, prirodne i uredne obrve. Za BeautiFUL piše Melisa.

Melisa hvala vam što ste nas ugostila u svom salonu. Voljeli bismo te predstaviti našim čitaocima, pa nam recite nešto više o sebi i svom putu ka beauty svijetu?

Što se tiče mog posla bavim se farbanjem trepavica i obrva, no ono što mene i moj rad čini prepoznatljivim jeste poseban serum za rast obrva koji koristim u svom salonu. Cijela ideja iza mog posla, kao i motivacija nastala je kao rezultat neprofesionalnosti jednog kozmetičkog salona. Kako bih oporavila vlastite obrve nakon lošeg iskustva, istraživala sam i napravila svoj vlastiti serum. Zahvaljujući tom serumu ja danas radim punom parom i pomažem mnogim djevojkama koje kao i ja tada, traže spas za svoje obrve. 

Odlučili ste se da radite samo prirodne obrve, čupanje, bojenje i oblikovanje? Otkud ideja da se samo fokusirate na to? 

Pa mislim da je najbolje da se fokusiramo na ono u čemu smo najbolji i da tu damo svoj maksimum. Ne volim da ni u jednom poslu budem polovična i zato radim ovaj posao najbolje što mogu. Fokusirana sam isključivo na ljubav prema obrvama i ljubav prema prirodnom izgledu.

Znamo da volite putovati, pa nam recite da li su vam putovanja i kolege širom svijeta bili inspiracija za posao?

Da, putovanja su moja velika ljubav, pored posla kojim se bavim. Inspiraciju pronalazim u kvalitetu i onom što je meni lijepo na oko kao naprimjer arapkinje koje očaravaju svojim obrvama. Od tuda i naziv salona Obrve Arabian Me Lissa. Što se tiče putovanja volim da vidim sve ali da se vratim u svoj grad. Imala sam također razne ponude da radim u drugim državama i gradovima za neke prestižne salone, također sam dobila ponudu i da živim i radim u Dubaiu, ali sam odlučila da sve što postignem, postignem u svom gradu.

Šta vas najviše raduje u poslu koji radite?

Najviše me usrećuje kada poslije mog tretmana moji klijenti i klijentice dobiju na sampopuzdanju i kada ostvarim njihova očekivanja. Energiju punim njihovim zadovoljnim porukama u kojima mi pišu kako su sada sretnije i kako sebe više vole kada se pogledaju u ogledalo jer zaista obrve čine 90% ljepote našeg lica.

Da li imate neke ideje nove za budućnost, širenje poslovanja?

Za sada moja ideja je samo da budem još bolja i da mojim klijentima i klijenticama pružim bolji ugođaj i da se i nakon 9 godina mog poslovanja usavršavam i trudim biti što bolja. Širenje posla mi trenutno nije u planu.

Kakve su reakcije vaših klijenata nakon tretmana koji im uradiš, te da li se rado vraćaju u salon?

Godinama imam stalne klijente koji se rado vraćaju i zakazuju svoje termine čak i oni iz drugih gradova i država, tako da mi je to pokazatelj da radim odlično svoj posao. Reakcije su na moju sreću uvijek pozitivne, doživjela sam i dosta ludih reakcija gdje žene ne mogu da prestanu da me grle i da mi se zahvaljuju. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE