HomeLjepotaNadogradnja kose

Nadogradnja kose

Nadogradnja kose je idealno rješenje za dame koje žele da produže svoju kosu ili da pojačaju njenu gustinu.

Potpisnik: Svetlana Bubanja Bucka

Danas postoji više tehnika nadogradnje kose : klipse, tape , nadogradnja keratinom , mikroringovanje ili čvorovanje.

Za koju tehniku ćemo se odlučiti je vječita dilema. Idealno rješenje je da Vaš frizer prepozna tehniku koja bi Vama, odnosno Vašoj kosi najviše odgovarala. Potrebno je voditi računa o tome da se kosa ne optereti i da ne dođe do njenog oštećenja.

Klipse su dosta praktične i nude prirodnije rešenje, ali dame su kod ove tehnike uslovljene ponavljanjem istih radnji koje opterećuju – kačenje i skidanje klipsi. Iz tog razloga  se dosta njih odlučuje za neku od tehnika koju mogu nositi duži period. Jako bitna stvar kod nadogradnje kose mikroringovima , keratinom ili čvorovanjem je adekvatna i samostalna njega kose kod kuće.

Vrlo često se dešava da djevojke ne održavaju nadogradnju pravilno i onda dolazi do njenog mršenja i sličnih deformiteta za koje bivaju optuženi frizeri. Da bismo spriječili nepravilnosti u održavanju nadogradnje kose, potrebno je odgovorno uvažavati i slijediti stručne savjete frizera.

Jedno od najčešćih pitanja je: “Koliko dugo mogu nositi nadogradnju?” Zavisi od tehnike i od održavanja. Neke tehnike se mogu nositi od od 3 do 5 mjeseci, a nakon tog perioda je obavezna korekcija.

Kada je riječ o bezbjednosti Vaše kose, klipse su najbezbjednija tehnika, nakon njih slijedi  mikroringovanje i čvorovanje.

Moja preporuka je da se korekcija radi na vrijeme, kako bi se spriječilo mršenje Vaše i nadograđene kose. Jako bitna stvar kod nadogradnje je odabir kose. Kosa koja je 100 % prirodna, može se bojiti i stilizovati kao i Vaša.Tržište je preplavljeno kosom za nadogradnju, ali njen kvalitet je diskutabilan. Moja preporuka je da kosu birate zajedno sa svojim frizerom , jer će on najbolje znati da odabere dlaku koja je najsličnija Vašoj kosi. U praksi se pokazalo da je najbolja kosa iz Indije, koja je klasirana.

Njegujte svoju kosu, to je najbitnije. Ukoliko želite promjenu možete stavljati nadogradnju , ali pravite pauze u nošenju kako bi Vaša koža glave mogla nesmetano disati. Ne pretjerujte sa gramažom kose, jer na taj način možete opteretiti i Vašu kosu koja neće moći da podnese težinu nadograđene, što može prouzrokovati njeno opadanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE