Najla Vilić: Za poseban make up i trenutke birajte vizažistu

0

Najla Vilić je završila srednju mješovitu školu u Sarajevu, smjer “kozmetički tehničar” i peti stepen. U „Kultura ljepote“, 2017. je završila kurs za profesionalnog vizažistu, te od tada se aktivno bavi ovim poslom. Radila je kao vizažista na televiziji a trenutno je zaspolena u “SpaOlogy Body Bar”.

Kako izgleda jedan radni dan vizažiste?

Radila sam četiri godine na televiziji kao vizažist, a trenutno radim u kozmetičkom salonu “SpaOlogy Body Bar”. Na televiziji radni dan krene od jutarnjeg programa, pa do večernjih vijesti. Smatram da je televizijski posao poseban za svakog profesionalnog šminkera. Stekla sam divna poznanstva. 

Šta je ono što biste izdvojili kao „najvažnije“ prilikom nanošenja makeup-a?

Što se tiče nanošenja make-upa sve je podjednako važno. Ono što bih  istakla kao jako bitno, a veliki broj žena izbjegava, to je rumenilo. Pravilno naneseno rumenilo je svježina na licu.

Koje sve usluge nudite klijentima u SpaOlogy Body Bar?

U salonu SpaOlogy Body Bar u kojem sam jedan od djelatnika nudimo: Sve vrste masaža, maderoterapija, tretmane lica, depilacije šećernom pastom, henna obrve, lash lift, ruski pedikir i profesionalno šminkanje

Što se tiče zimskih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju vaše klijentice?

Boje make-upa biram po odjevnim kombinacijama, boji kose, očiju, tenu. Svaka boja može biti u trendu tokom cijele godine, ako je pravilo kombinujemo. U trendu su uvijek zemljani tonovi, bez greške.

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Moja poruka za sve dame je da se za posebne prilike prepuste profesionalcima. Što se tiče dnevne varijante, ujednačiti ten, maskara, rumenilo i neutralni ruž na usne uz sjaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here