Najsavršenije nijanse makeupa za plavuše

0
447

Najsavršenije nijanse makeupa za plavuše

Ovo su nijanse koje će vas doista istaknuti u masi…

 

Plava kosa nije samo boja kose, ona je puno više od toga. Ona je boja koja privlači pažnju, boja koja izgleda atraktivno i boja uz koju je vrlo lako pogriješiti. Kako vi ne biste pogriješili, donosimo vam make-up savjete, koju god nijansu u rasponu od svijetle platinasto plave do tamnijih medenih i brončano plavih tonova nosili.

Podloga. Crvenilo i nepravilnosti tena posebno su uočljive na blijedoj koži plavuša. Upravo iz tog razloga, plavuše bi trebale koristiti podloge odnosno tekuće pudere sa srednjim do visokim stupnjem pokritosti, osim u slučaju da vas je majka priroda obdarila savršenim, porculanskim tenom. Što se tiče odabira nijanse, držite se tonova koji naginju ka neutralnoj bež nijansi ili eventualno lagano žućkastoj. Svakako izbjegavajte tonove koji imaju roskaste nijanse.

Make-up za oči. Kada je make-up za oči u pitanju, za plavuše doista vrijedi manje je više. Ružičasti ili ljubičasti tonovi kakve na kapcima nosi Barbie lutka apsolutno su pretjerani za svaki dan (izuzetak su doista rijetke prilike) i pastelne, nježne, puderaste nijanse puno će ljepše istaknuti oči i pogled. Budući da plavuše same po sebi djeluju dosta nježno, njihovom make-upu nisu toliko potrebne svjetlucave čestice koje stvaraju sedefasti sjaj, u mjeri u kojoj su potrebne ženama druge boje kose. Plavušama odlično pristaju roskasta i lila mat sjenila za oči.

Pepeljaste plavuše trebale bi koristiti zlatno smeđe nijanse sjenila kako bi cijelom dojmu dodale sjaja i živosti. U suprotnom bi lako mogle djelovati isprano i beživotno. Proizvodi u nijansi šampanjca idealni su za pepeljaste plavuše za koje je najbitnije da se klone srebrnih i sedefasto bijelih tonova. Žene zlatno plave kose izgledat će izvrsno noseći na očima svjetloljubičaste i purpurne nijanse, odnosno sve one u rasponu oznaka tipa mauve, moccha ili magenta.

Plavuše ne bi trebale izbjegavati smokey-eyes tijekom večernjih izlazaka, no preporučljivo je da crne tonove zamijene smeđim ili tamno sivim. Smokey-eyes će atraktivno izgledati čak i na platinastim plavušama. Zapamtite samo da je smokey-eyes rezerviran za večer!

Obrve. Žene koje prirodno imaju svjetlo plavu kosu, ne bi trebale naglašavati svoje obrve znatno tamnijim olovkama za obrve. Idealne su olovke u svjetlo sivkastim i smeđkastim nijansama, a koje nisu puno tamnije od vaše prirodne boje. Mnoge kozmetičke kompanije imaju u svojoj ponudi olovke za obrve koje su namijenjene isključivo plavušama. I većina ih vuče na sivkasto roskasti ton. Osim same nijanse olovke, bitno je da preko obrva ne potežete debele, jake linije olovkom, već da lagano olovkom tapkate po obliku obrva i crtate minijaturne crtice kojima ćete popuniti i istaknuti obrve. Žene koje imaju iznimno izbijeljenu kosu trebale bi zamoliti svoju frizerku da im za par nijansi posvijetli njihove prirodno tamne obrve, kako bi izbijeljena kosa na vama djelovala što prirodnije.

Rumenilo. Roza boja je boja koja najbolje odgovara većini plavuša. Svjetlo rozi tonovi idealno pašu uz svjetlo plave tonove kose, a roskasti tonovi koji naginju ka breskvi i sadrže malo zlatnog sjaja najbolje pristaju ženama zlatno plave kose. Žene tamnije plave kose trebale bi birati roskasta rumenila koja lagano vuku na smeđkasto. Plavuše bi trebale izbjegavati bakrene tonove i boju terakote jer zbog takvih tonova djeluju još blijeđe. Bronzere bi plavuše trebale koristiti jako pažljivo i oskudno!

Usne. Ono što smo napisali za rumenilo, vrijedi i za boju usnica. Plavušama će roze usnice idealno pristajati, koju god nijansu ružičaste odabrale. Nježno rozi tonovi s bež ili smeđkastim podtonovima idealni su za žene sa svjetlo zlatnom kosom. Platinastim plavušama odlično će pristajati žarko ružičaste nijanse koje idu sve do crvene. Važno je naglasiti da što je ruž tamniji i izražajnije boje, to zahtjeva savršeniji ten. Plavuše koje nose crvene ruževe trebale bi imati doista besprijekoran ten. Za savršen izgled usana, svaka bi plavuša trebala koristiti olovku za usne u identičnoj boji ruža, ili eventualno za nijansu svjetlijoj. Plavuše nikada ne bi smjele upotrijebiti olovku za usne koja je tamnija od boje ruža za usne.

 

Cosmopolitan.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here