HomeLjepotaNajveći make-up trendovi koji će dominirati 2022. godinom

Najveći make-up trendovi koji će dominirati 2022. godinom

Stručnjaci kažu kako trebamo obratiti pažnju na nadolazeće trendove u svijetu šminke!

Mekana koža

U svijetu šminke već se neko vrijeme trendovi vrte oko ‘soft’ izgleda, a to smo mogli vidjeti na poznatim ličnostima poput Ariane Grande, Kim Kardashian i drugima. Stručnjaci vjeruju kako će ovaj element nastaviti da dominira, a u cilju je da se dobije lagani izgled i sjajna koža uz pomoć laganih proizvoda koji daju koži da diše.

Efekat negativnog prostora – eyeliner

Grafički neonski eyeliner već je postajao popularan, ali će ove godine biti popraćen svježom i besprijekornom kožom. Ovaj trend je odličan jer se možete poigrati i samo obrisati ukoliko nacrtate krivu liniju ili ne budete zadovoljni izgledom, za razliku od klasičnog eyelinera koji se crta iznad trepavica. „Oči su uvijek bile i uvijek će biti kreativan način izražavanja,“ smatraju stručnjaci.

Detaljno crtanje obrva

Obrve su linije ljepote, a trend obrva se uvijek mijenja. Ove godine vjeruje se da će detaljno crtanje obrva biti veliki trend u svijetu šminke. Da bi se dobio ovaj izgled trebate savladati vještinu crtanja s olovkom za obrve.

Konturisane usne

Trend konturisanih usana nigdje ne ide! Ali da bi i dalje bile moderne, stručnjaci savjetuju hidratiziranje usana, umjesto matiranje.

Crveni ukrasi

Crveni ‘eyeliner’ u mačkastom obliku penje se na listi omiljenih makeup izgleda u 2022. godini. Mi volimo ovaj izgled, a vi?

Ustakljene usne

Sjaj na usnama se vraća u modu. Iako se prozirni sjaj može zasebno nositi, sada se kombinira i s olovkama za još ustakljeniji izgled.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE