HomeLifesyleNanošenje make up-a četkicama!?

Nanošenje make up-a četkicama!?

Većina dama bude zbunjena prilikom izbora odgovrajuće četkice raznolikom ponudom veličina, vrsta i gustina dlake i ostalih karakteristika koje vam nisu baš najjasnije. A trebalo bi da znate bar osnove, jer šminka nanesena pomoću četkica ljepše izgleda i duže traje. Osnovni kriterijum prilikom kupovine četkica neka vam bude dlaka. Da biste ustanovili da li je četkica odgovarajućeg kvaliteta, pritisnite njen gornji dio; ukoliko dlaka ne opada i s lakoćom možete da manevrišete tokom zahvata, odlučite se za kupovinu. Za profesionalne šminkere ne postoji dilema da li bi trebalo odabrati četkicu od prirodne ili od sintetičke dlake – potrebne su i jedne i druge!
Četkice od prirodne dlake su mekše na dodir i služe za blaže nanošenje ili ublažavanje šminke koju ste već stavili na lice. Idealne su za nanošenje sjenke, rumenila i pudera u prahu.
Četkice od sintetičke dlake omogućavaju bolju kontrolu i preciznost u nanošenju ajlajnera, kremastih korektora i pudera, kao i kremastih sjenki i karmina.

Puder
Za nanošenje tečnog pudera koristite veću pljosnatu četkicu koja ima dugačku i pomalo zakrivljenu dlaku, a za puder u prahu veliku pomalo zaobljenu četkicu od prirodne dlake.

Korektor
Polutvrda i blago zaobljena četkica najbolji je izbor za nanošenje korektora.

Rumenilo
Četkica za nanošenje rumenila trebalo bi da bude dovoljno široka da prekrije jagodice na obrazima, i da bude od prirodne dlake.

Bronzer
Za nanošenje bronzera najbolja je četkica sa ravnim vrhom.

Obrve
Za korekciju obrva birajte četkicu sa tvrdim, ukoso zasječenim dlakama, a za češljanje obrva četkicu sa tvrdim dlakama koja podjseća na četkicu za zube.

Sjenke
Za nanošenje sjenke odaberite široku četkicu od prirodne dlake, koja je mekša i zaobljena. Za sjenčenje neka vam posluži četkica ravnog vrha od prirodne dlake, koja lako može da oboji veću površinu oka. Ukoliko je potrebno da razmažete sjenku i napravite „zadimljen pogled”, koristite mekšu i manju četkicu, oblijeg vrha. Kada je potrebno da omekšate oštru liniju sjenke, koristite mekanu četkicu od prirodne duge dlake. Ovakva četkica je dobra i za stavljanje pudera u prahu, ali i za fiksiranje korektora.

Ajlajner
Ajlajner možete nanijeti pomoću tri vrste četkica: kose, sa kratkim i gustim dlakama zasiječenim na stranu, pljosnate i tanke četkice kratkih blago zaobljenih dlaka ili zašiljene četkice od gustih dlaka.

Karmin
Čvrsta manja četkica napravljena od dugih sintetičkih ili malo tvrđih prirodnih dlaka, blago zaobljena na vrhu pomoći će vam da nanesete ruž na usne bez greške.

dan.co.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE