HomeLjepotaNaučite zdravo hraniti svoju kožu uz Mina Pharmacy Skincare

Naučite zdravo hraniti svoju kožu uz Mina Pharmacy Skincare

Recepture koje koži na pragu tridesetih daje najbolju i najdugotrajniju hidrataciju

Piše: Tomislava Hrkać, magistra farmacije

Biografija: Tomislava Hrkać, magistra farmacije iz Širokog Brijega. Nakon završene gimnazije u Širokom Brijegu, školovanje je nastavila na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Majka je dvoje djece. Zaposlena je kao magistra u ljekarni te izrađuje prirodnu kozmetiku što je neizmjerno ispunjava.

Koliko je važno znati šta konzumiramo, stavljamo na lice ili jedemo to je tema koja nikada neće postati dosadna niti postati „stara“. Sve što radimo treba imati svoj kontinuitet i upornost. U razgovoru sa osnivačicom brenda MINA smo razgovarali o preparatima koje u svojoj portofoliji posjeduje te o svim sastojcima koje koristi, te se nadamo da ćete kroz ovaj tekst koji se nalazi u nastavku pronaći nešto i za sebe, a na kraju naučiti koliko je bitno čine hranite svoju kožu.

Iza brenda Mina Pharmacy Skincare branda se krije Tomislava, osnivačica i magistra farmacije.

Priča Mina Pharmacy Skincare je krenula 2017 godine, u početku za svoje osobne potrebe a već sada tražena na području BiH. Želja mi je bila osmisliti recepturu koja će mojoj koži na pragu tridesete dati najbolju i najdugotrajniju hidrataciju istovremeno je hraneći da bi koža spremno dočekala neminovne promjene koje će dolaziti s godinama.

Tada na tržištu nije bilo kvalitetnog, a po cijeni pristupačnog proizvoda s aktivnim tvarima koje bi u isto vrijeme djelovale hidratacijski i hranile kožu uz učinkovite antiage sastojke. Skupi brandovi su u svom sastavu nudili vodu, alkohol, malo ovlaživača i dobar miris, što je za potrebe moje kože bilo nedovoljno. Postupno sam probala i na svoj način kombinirala najkvalitetnije sastojke te došla do vlastitog recepta za serum  kojeg su ubrzo počele koristiti moja sestra i  brojne prijateljice. Tako se priča počela širiti.

Serumi su moj prvi proizvod a kasnije sam počela raditi kreme, ulja i tonike.

Najviše me ispuni ponosom kada djevojke i žene moje proizvode iznova traže, to je izravni dokaz da im sredstvo za njegu u kojeg sam uložila svoje znanje, vrijeme i trud zaista odgovara.

Prirodna i kvalitetna sredstva za lice

To su prije svega prirodna i kvalitetna sredstva za njegu lica. Nikada ne koristim, po svom dubokom uvjerenju, u kozmetici potpuno nepotrebne sastojke kao što su alkohol, parafini, parabeni, rafinirana ulja, umjetni mirisi, vazelin i rafinirana ulja. Iz svakog sastojka koji koristim pravim doziranjem izvlačim maksimum kvalitete u krajnjem proizvodu. Kombiniram kvalitetna hladno prešana ulja, aktivne tvari i umjesto vode koristim hidrolate. U svoju kozmetiku stavljam samo one konzervanse koji su prihvatljivi po COSMOS regulativi prirodne kozmetike.

Najprodavaniji proizvod

Teško mi je izdvojiti jedan proizvod jer sam svaki osmišljavala jednakim žarom. Ako baš hoćete, serum mrkva – bušin – smilje mi je možda najbliži srcu zbog toga što vraća hidrataciju licu u rekordnom roku, ima antiage učinak, regenerira i osvježava a miris je božanstven.

Krema Hyaluron i ulje za sunčanje su najpopularniji kod mlađe populacije dok osobe zrelije dobi najviše traže Q10 kremu.

Preparati za sunčanje

Za ljeto izdvajam ulje za sunčanje ILLUMINA koje koži daje vlažnost, potiče tamnjenje, ima prekrasne šljokice koje traju a siguran je i za trudnice i dojilje, te Hydra face 7 tonik kojeg možete staviti u torbicu i njime osvježiti lice na ljetnoj vrućini kao i u svakoj situaciji u kojoj koža treba instant hidrataciju, što trenutno smiri i regenerira kožu dajući joj svjež izgled.

Naravno, pripremam program njege za zimski period koji predstavlja novi izazov za zdravlje i izgled kože.  Na vrijeme ću vam sve tipkati na instagramu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE