HomeLjepotaŠta trebate znati o brazilskoj depilaciji?

Šta trebate znati o brazilskoj depilaciji?

Jedan od najvećih trendova ljepote koji je došao iz ranih vijekova je brazilska depilacija. Za razliku od depilacije obrva, brade i pazuha, brazilska depilacija ne zahtijeva papirne trake.

Što se više depilirate, lakše podnosite bol. Kozmetičarke kaže da treba da udahnete dok se vosak nanosi na kožu te izdahnete kada dođe vrijeme za uklanjanje voska.

Boli li?

Svaki postupak koji zahtijeva uklanjanje dlačica iz folikula bit će neugodno iskustvo.

“Prvi put boli najgore, pogotovo ako ste se brijali, ali kad vam se struktura dlake počne mijenjati zbog depilacije, postaje toliko lakše i manje bolno”, iskustva su žena koje se depiliraju voskom.

Koliko dugo traje dejstvo voska?

Potrebno je otprilike tri do četiri sedmice da vam dlaka počne rasti (to može biti duže ili kraće, ovisno o osobi).

Kako nakon toga njegovati svoju kožu?

Važno je piling raditi svaki drugi dan jer morate ukloniti tu mrtvu kožu s površine jer će se ona zarobiti u folikulu dlake i spriječiti rast kose. Tako nastaju urasle dlake. Također, nije preporučljivo odmah se nakon tretmana izlagati suncu, znojiti se, imati intimne odnose (Znoj može iziritirati osjetljivo područje i izazvati iritaciju ili upalu) i tuširati se vrućom vodom.

Glavna razlika između klasične i potpune brazilke

Za razliku od bikini brazilske depilacije koja uključuje čupkanje dlačica voskom na području prepona, odnosno cijele bikini zone, full brazilka uključuje i dlačice na stražnjici i to na cijelom intimnom području. Iako zvuči vrlo neugodno, područje oko stražnjice zapravo je najmanje bolno.

Biti će vam neugodno

Tokom depilacije full brazilke kozmetičarka vas mora dodirivati po vrlo intimnim dijelovima tijela. Isto tako, budite spremni i na neobične poze tokom depilacije. Kako bi uklonila sve dlačice, kozmetičarka licem mora biti vrlo blizu vaše intimne zone što vam može izazvati osjećaj nelagode.

Depiliranje tokom menstruacije nije preporučljivo, jer je koža tada posebno osjetljiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE