Neka vam njega ruku bude rutina

0

S procvatom nail arta, ruke su izložene velikoj pažnji. Ovim jednostavnim koracima za njegu ruku i noktiju lako je spriječiti da ruke i zanoktice ne unište trud uložen u manikuru.

Koristite mliječno sredstvo za pranje ruku

Što je sredstvo za čišćenje providnije, to može više isušiti vašu kožu. Također izbjegavajte sapune koji sadrže hemijsku komponentu triklosan (često označeni kao “antibakterijski”) i umjesto toga tražite prirodne antibakterijske sastojke poput ulja čajevca ili eukaliptusa.

Ne perite ruke previše toplom ili previše hladnom vodom

Vruća voda suši kožu uklanjanjem sebuma a hladna može prouzročiti suženje, a zatim i širenje kapilarnih žila, što dovodi do crvenila.

Koristite ulja

Ulja su najbolji način za ulazak vlage u kožu, pa zbog toga potražite kreme koje sadrže visok postotak ulja kako biste očuvali njegovane ruke.

Naučite pravilnu njegu kutikule (kožice oko noktiju)

Ako je kutikula suha i oštećena, svaka manikura izgledat će staro. Međutim, rezanje kutikule može vas učiniti podložnim infekcijama i učiniti da izgledaju još gore. Pilingirajte ruke pilingom za tijelo, a zatim uklonite samo obješene zanoktice koje su lake za ukloniti. Omekšajte ostale kutikule na sedmičnoj bazi, a potom ih gurnite natrag uz pomoć drvenog štapića.

Hidrirajte ruke nakon korištenja dezinfekcionih sredstava

To je korak koji većina nas ne bi pomislila učiniti, ali je važan. Velike količine alkohola mogu dehidrirati kožu i nokte, što pospješuje skidanje laka s noktiju. Zbog toga, kada se sredstvo za dezinfekciju osuši, ruke namažite kremom.

Zaštitite ih kremom za sunčanje

Ruke vam se mogu naborati i stariti jednako brzo kao i vaše lice. Zbog toga, obavezno nanosite kremu za sunčanje kako biste dobili ujednačen ten i zaštititili vašu kožu.

Isprobajte kremu za lice protiv starenja

Isprobajte kreme sa anti-aging sastojcima poput retinola, kako bi vaše ruke ostale elastične.

Isprobajte masku za ruke

Na ruke nanesite parafinsku masku a zatim stavite ruke u plastične vrećice i prekrijte toplim peškirom pet minuta. Toplina pomaže maski da prodre.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here