HomeLjepotaNevena Marjanović: No file tehnika – tehnika bez turpijanja noktiju

Nevena Marjanović: No file tehnika – tehnika bez turpijanja noktiju

Saznajte zašto je trajni lak broj jedan u svijetu i zašto je Nevenina preporuka baš to ukoliko želite kraće, uredne i lijepe nokte u svakom momentu.

Nevena Marjanović, rođena je 27.02.1981. godine u Gračanici. Nevena je apsolute master edukator, vlasnica je Crystal Nails akademije.

Ono što je zasigurno obilježilo ovu godinu, kada je riječ o nail industriji, je rad na bazama koje su iz godine u godinu postajale čvršće, fleksibilnije i gušće. Problem današnjice je, čini se, užurban način života, manjak vremena za odlaske u kozmetičke salone, kao i pretjerana zadržavanja u njima. O najnovijoj tehnici No file tehnika – tehnika bez turpijanja noktiju za BeautiFUL piše Nevena.Ova tehnika o kojoj ću pisati dosta ubrzava salonski rad, bez odizanja materijala i pucanja nokata. U pitanju je No file tehnika (tehnici bez turpijanja), gdje se koriste samo baze kako bi se očvrsnuo prirodni nokat. Radi se o tome da se materijal pravilno koristi, podigne stres tačka i izbjegne pucanje prirodnog nokta. Naravno, neizbježna je dobra priprema prirodnog nokta da bi se spriječilo odizanje materijala i neugodne reklamacije klijenata. Bitno je da napomenem da ovom tehnikom nanošenja baznog gela možete da ispravite sve nepravilnost na nokatnoj pločici, recimo udubljenu pločicu ili neravnu pločicu.

Pojavom Compact base gelova, na našem ali i svjetskom tržištu, izdržljivost trajnog laka je dosta bolja i samim tim smo dobili zadovoljnije klijente. U početku su to bile samo clear (providne) baze da bi se kasnije pojavile i u boji zdravog nokta, kao i mliječne. One su dale prirodniji i zdraviji izgled nokatne pločice i pomogle da French, koji je još uvijek broj jedan u manikiru, izgleda ljepše. 

U ljetnom periodu koji je iza nas su dosta bile aktuelne pastelne baze nježnih tonova. Nekada se znalo da kada se radi trajni lak klijenti obično dobiju nokte u jednoj boji, danas uz pomoć Compact base gelova možete dobiti šta god poželi klijent, od french-a, baby boomer tehnike, šljokica, raznih ombre tehnika itd. 

Crystal Nails je pred jesen/zimu izbacio liniju mliječnih baza sa zlatnim folijama u sebi. Izgledaju nježno, a opet drugačije. Kod nas je još uvijek u blagoj prednosti geliranje prirodnih nokata, izlivanje, dok su u svijetu kraći prirodni nokti dosta nosiviji.  Nadam se da sam vam u ovom broju uspjela približiti zašto je trajni lak broj jedan u svijetu i zašto je moja preporuka baš to ukoliko želite kraće, uredne i lijepe nokte u svakom momentu.  U narednom izdanju ću pisati malo više o tehnikama izlivanja nokata, čestim pitanjima i nedoumicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE