Njega između masne i suhe kože

0
395

Kako zapravo prepoznati kombiniranu kožu? Morate li prilagoditi njegu kože na dva tipa kože? Donosimo savjete za čišćenje i njegu kombinirane kože.

Suhi obrazi i masna T-zona – tipični problemi kombinirane kože koji jasno pokazuju da je riječ o kombinaciji dvaju tipova kože. Većina kombinirane kože je kombinacija normalne i masne kože ili kombinacija suhe i masne kože.

Posebno zimi, kombinirana koža teži suhoći, a ljeti brzo sjaji. Tokom života pojedini dijelovi kože postaju sve sličniji, kombinirana koža je najizraženija u mladoj dobi. Pitanje: Kako pravilno brinuti o kombiniranu kožu? Potrebno je zbrinuti različita područja kože, npr. masne površine, kao što je T-zona ili dekolte, za razliku od suhih područja, kao što su obrazi. To ne znači da vam je potrebno dvaput više proizvoda za njegu za kombiniranu kožu, mnogi proizvođači temelje svoje poslovanje upravo na kombiniranim proizvodnim linijama za njegu kožu.

Problemi kombinirane kože su:

  • Povećane pore
  • T-zona “čelo-nos-brada” teži masnoći i nečistoćama
  • Suha koža na obrazima
  • Suhi bočni dijelovi

Morate li prilagoditi njegu za kombiniranu kožu s dva tipa kože?

Briga za kombiniranu kožu nije jednostavna. Baš kao i masna koža, kombinirana koža u masnim područjima ima tendenciju prema prištićima i miteserima, pretjerano obogaćivanje T-zone previše bogatom kremom može uzrokovati bubuljice. S previše jednostavnom njegom, obrazi se mogu još više isušiti. Većina marki ljepote imaju kreme za lice posebno dizajnirane za ovu vrstu kože, osmišljene tako da ne preplave kombiniranu kožu. Isto tako proizvodi s urea-om su najpogodniji za kombiniranu kožu, jer se ovaj sastojak često nalazi u laganim formulacijama s malim udjelom masti. Međutim, kada je kombinirana koža vrlo jaka, bolje je tretirati kožu pojedinačno i njegati dva tipa kože.

Ovdje se prijesvega misli na slijedeće: T-zonu uopšte ne tretirati ili samo sa losionima namjenjenim za masnu kožu. Svako ko ima izrazito suhu kožu na obrazima, vratu i očima treba vlastitu dodatnu njegu za suhu kožu.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here