HomeLjepota''No poo'' metoda

”No poo” metoda

Jeste li čuli za metodu „bez šampona“ ? U posljednje vrijeme ova metoda je sve češća. Ako niste do sada čuli metoda je prilično jednostavna, odnosno samo izbacite korištenje šampona i obično ga zamijenite s dobrim proizvodom za hidratiziranje i piling kose.

Izbacivanje šampona iz uporabe može zvučati ekstremno, ali mnogi tvrde da je ova metoda promijenila kvalitetu njihove kose na bolje.  Da li mislite da je to nešto što trebate probati? U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivosti, pa odlučite da li ćete primijeniti ovu metodu.

Zašto izbaciti šampon? Većina standardnih šampona formulirani su sa sulfatima, što je sastojak koji vašem šamponu daje mjehuriće. Nažalost sulfati mogu ukloniti prirodna ulja kose, te na taj način može oštetiti vašu kosu ili izazvati iritaciju.

Upravo zbog toga je došlo do osnivanje ove metode, jer su ljudi željeli koristiti proizvode koji neće štetiti prirodnim uljima kose, pa su počeli primjenjivati razne proizvode za hidratiziranje i održavanje kose.

Postoji mnogo metoda koje možete primjenjivati, kao što je soda bikarbona, jabučni ocat, no ove dvije metode morate koristiti s oprezom, jer soda može poremetiti prirodni pH kose. Piling s kokosovim uljem je također djelotvorno dokazan, jer pomaže održati vlažnost vaše kose. Samo imajte na umu da ulja odbijaju vodu, pa se kokosovo ulje može teško isprati.

Trebate li probati metodu bez šampona? Isprobavanje ostalim metoda nema velik rizik za vašu kosu, pa ako ste zainteresirani za taj koncept, mogli biste možda i pokušati. Ako i ove ostale metode nisu dovoljne za vas, možete potražiti šampone bez sulfata ili početi koristiti zdravu prehranu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE