Sve što trebate znati o hlađenju vaših proizvoda za ljepotu

0
333

Sve što trebate znati o hlađenju vaših proizvoda za ljepotu

Ako ste ikad primijenili ohlađenu krema za oči, znate da je osjećaj izvanredan, ali ostavljanje krema za oči u hladnjaku djeluje više nego samo dobar osjećaj. Ohlađena krema učinkovitije se bori protiv bora i oteklina. Isto vrijedi i za maske za lice.

Stručnjacima za njegu kože i dermatolozi smatraju kada se odlučite za hlađenje proizvoda, trebat ćete ga vratiti u hladnjak odmah nakon upotrebe jer proizvod može izgubiti strukturu ako je izložen ekstremnim temperaturama. U pravilu, organski / prirodni proizvodi trebaju biti pohranjeni na hladnim temperaturama jer su formulirani bez konzervansa.

Hidratizirajuće kreme

Osobe koje pate o rozaceje bi trebale nanositi ohlađenju hidratizirajuću kremu. Hladna hidratantna krema je poput hladnog pritiska na tijelo, koja smiruje kožu. Provjerite sastojke prije nego što kremu stavite u hladnjak, proizvodi na bazi ulja (poput kokosovog ulja) mogu postati čvrsti.

Micelarna voda

Kada se primjenjuju ohlađeni proizvod, kapilari se smanjuju i potiču odvodnju kako bi se smanjila natečenost. Ulje i voda mogu se odvojiti kada se stave u hladnjak, što će promijeniti konzistentnost.

Šminka

Ruž za usne dobro je zadržati u hladnjaku, jer će spriječiti topljenje. Bilo koji kozmetički proizvod na osnovi voska će će biti korisno staviti u hladnjak. Proizvod će ostati ‘svjež’, jer hladnoća ostavlja netaknutost sastojka.

Lak za nokte

Suprotno popularnim uvjerenjima, lak za nokte ne smije biti u hladnjaku jer hladnoća bi mogla oslabljeti čvrstinu. Kada se izvadi iz hladnjaka, vrlo je moguće da se mora zagrijati kako bi lak mogao se koristiti. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here