Normalna koža: Čišćenje i njega

0

Kako bi vaša koža ostala lijepa i podatna, potrebna je individualno prilagođena njega. Ali kako da pravilno očistite i njegujete vašu kožu?

Kako prepoznati normalnu kožu

Normalna koža se smatra idealnom: jedva da ima proširenih pora i ten je ujednjen, roskast. Idealno se opskrbljuje krvlju, a njene lojne žlijezde kao i njihov kiseli plašt su netaknuti. Često se spominje u kontekstu takozvane “kože breskve” i vrlo je mekana.

Savjeti za čišćenje

Čak i ako je normalna koža, po svojoj prirodi, otporna na unutarnje i vanjske utjecaje, nepravilno čišćenje također ima nepovoljan učinak na nju. Prednost normalne kože je u tome što, za razliku od drugih tipova kože, može tolerisati bilo koju vrstu njege. Ali opet važi moto: Manje je ponekad više.

Nakon što ste pronašli pravu liniju za njegu kože za sebe, trebali bi ste se držati nje. Preporučuje se temeljno čišćenje kože tokom dana, ujutro i navečer. (Na primjer, s Biothermom “Biosource – revitalizirajuće mlijeko za čišćenje za normalnu do kombiniranu kožu”) Ovo sredstvo za čišćenje pomaže temeljno uklanjanje šminke.

Važno je da ne koristite previše vruću vodu za čišćenje i da uvijek temeljno uklonite proizvode za čišćenje lica. Posljednji tragovi sredstava za čišćenje odstranjeni su u posljednjem koraku, tonik, koji se naziva i toner. To se odnosi i za naknadnu njegu.

Savjeti za njegu kože

Kao i kod čišćenja kože ovdje vrijedi: Održavajte kožu dovoljno, ali ne pretjerujte. Nude se hidratantni proizvodi s hranjivim sastojcima (npr. Clinique “Moisture Surge Extended Thirst Relief”). Tako je vaša koža optimalno zaštićena od dehidracije, napetosti i vanjskih uticaja okoliša.

Tu su i posebni proizvodi s dragocjenim biljnim ekstraktima koji također pomažu da koža zrači iznutra prema van.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here