Novootvoreni salon „Cats“ u Banja Luci već je pokupio mnoge simpatije

0
741

Imale su viziju da sve uklope u jednu cjelinu – taj topli odnos sa klijentima koji su stekle tokom godina, kvalitet rada i enterijer koji će sve to da „začini“ kako bi se taj topli duh i energija još više osjetili i održali, jer im je to bilo veoma važno. 

Intervju: Suzana Mlađenović i Slađana Regoja Kresojević

Suzana Mlađenović i Slađana Regoja Kresojević su sestre, preduzetnice i vlasnice kozmetičkog salona „Cats Club“ iz Banja Luke. Kroz veliki broj edukacija, seminara i kongresa imale su priliku steći bogato iskustvo iz oblasti kozmetologije i njege lica i tijela, a posjeduju i zvanja lash master edukatora i permanent make up mastera iz ovih oblasti. Rođene su u Sisku a žive u Banja Luci, gdje godinama rade u službi ljepote, a njihov kvalitet i usluga su nadaleko prepoznati i cijenjeni. 

Kada živite svoj posao, to se jednostavno vidi i osjeti. One su sestre, koleginice, prijateljice. Jedna drugoj savjetnice i podrška, ali i kritičari, a sve to zajedno ih motiviše i vodi ka napretku, ka novim idejama, uslugama i novitetima, koje redovno uvode u svoj salon, aktivno prateći sve svjetske trendove iz svijeta ljepote i estetike lica i tijela! Imali smo priliku upoznati sestre koje zajedničkim snagama idu u korak sa vremenom kada je u pitanju beauty industrija. 

BeautiFUL: Recite nam više o vama dvjema, uspješnim damama i sestrama u beauty svijetu?

Suzana i Slađa: Iako je vrlo nezgodno govoriti o samom sebi, pokušaćemo čitaocima približiti našu priču i reći nešto više o nama. Mi smo Suza i Slađa, kako nas svi zovu, sestre, preduzetnice i jedne sasvim obične žene koje rade u službi ljepote. Živimo našu priču i ljubav prema ljepoti i njezi lica i tijela već preko 20 godina. Mi smo majke, supruge, porodične žene, prijateljice. Preko 10 godina radimo u službi ljepote u sopstvenom salonu u Banja Luci, a odnedavno i u novom, moderno opremljenom prostoru na 150 kvadrata, gdje smo sažele svu svoju ljubav prema njezi tijela i lica u jednu kompletnu priču savremene kozmetske usluge na našim prostorima. 

BeautiFUL:Kada ste se i kako odlučile zajedničkim snagama pokrenuti svoj biznis? 

Suzana i Slađa: Naša priča je počela još prije 20 godina, kad smo, kao vrlo mlade i sa nešto iskustva, uplovile u svijet ljepote. Vremenom, ljubav prema poslu je sve više i više rasla, a mi smo još na početku karijere znale da ćemo u godinama koje nam slijede stvoriti nešto veliko. Danas, ono što vidite iza imena Cats, iznjedrilo je, slobodno možemo reći brend, jak i snažan prepoznatljiv dvojac na tržištu kozmetologije koji svakim danom sve više napreduje i gradi svoju priču. Iza nas je 20 godina predanog rada i truda, od čega 15 u sopstvenom prostoru, a tokom ove dvije decenije, naš kvalitet usluge, stručnost i ljubav prema poslu prepoznalo je preko 5000 klijentica!

BeautiFUL: Sestrinska ljubav je najjača životna poveznica, da li Vam je to olakšalo put ka ostvarenju snova i ciljeva?

Suzana i Slađa: Itekako! U životu je najvažnija podrška, a kad vas podržava vaš najbliži, onda je sve mnogo lakše. Prošle smo mnogo uspona i padova u ovih 20 godina. Što je i normalno, a i na neki način poželjno, jer da je sve dobro, motivacije bi vjerovatno odavno bilo manje. Ovako, kada padnete i ustanete i nastavite još bolje, shvatite koliko ste jake i koliko možete još više da uradite i pomjerite svoje granice koje niste ni znale da postoje. Jedna drugu podržavamo i motivišemo, dajemo savjete i uvijek smo međusobna podrška.  

BeautiFUL: Već preko 20 godina uspješno poslujete a od nedavno ste u novom prostoru. Možete li nam nešto više reći o tome? Kako su izgledale pripreme, da li ste obe bile involvirane u odabiru enterijera i ideja?

Suzana i Slađa: U novom prostoru smo otprilike dvije sedmice i već vidimo da ono na čemu smo radile zadnjih nekoliko mjeseci pokazuje svoj efekat. Kada smo se odlučili na novi prostor, prvenstveno je razlog bio taj što više jednostavno nismo imale mjesta u starom. Godinama, kako je posao napredovao, postalo je skučeno, nas je bilo sve više i više, i uvidjele smo da je vrijeme za promjene. Imale smo viziju da sve uklopimo u jednu cjelinu – taj topli odnos sa klijentima koji smo stekli tokom godina, kvalitet rada i enterijer koji će sve to da „začini“ kako bi se taj topli duh i energija još više osjetili i održali, jer nam je to bilo veoma važno. 

Organizacija i priprema je bila vrlo detaljna, samim tim je i dugo trajala. Zajedno smo učestvovale u idejama ali smo tražile i pomoć u realizaciji od stručnjaka – preko 10 ljudi iz različitih branši je učestvovalo u opremanju eneterijera. Arhitekta, dizajner enterijera, dekoracije, izrada namještaja po mjeri, čak smo i mebl štofove za fotelje posebno birale i presvlačile. Mnogo logistike stoji iza svega, zato smo i nekoliko puta prolongirale otvaranje, trpili su naša privatnost i porodični život, ali se na kraju itekako isplatilo. 

BeautiFUL: Nešto po čemu se izdvajate jeste način i pristup vašim klijentima. Koristite jednokratne turpije, sterilne instrumente. Možete li nas detaljnije uvesti u sve to?

Suzana i Slađa: Tako je. Jedna od najvažnijih stavki i principa našeg salona jeste higijena sa posebnim akcentom na sterilizaciju. Kada ste u ovom poslu, onda vam je značaj higijene itekako poznat, s obzirom da su koža, a naročito nokti i oči s kojima mi prvenstveno radimo, najlakše mjesto prenosa bakterija, gljivica, i ulazno mjesto za infekcije. Zato, u našem salonu se bez izuzetka prati poseban protokol suve sterilizacije instrumenata za rad u autoklavu, upotrebe jednokratnih turpija za svaku klijenticu, pa čak koristimo i dvije turpije za nokte na nogama i rukama iako je u pitanju ista žena koja nam u jednom terminu dođe na oba ova tretmana. Higijena ima vodeće mjesto kod nas, i nešto je sa čime se sve djevojke koje rade u salonu prvo susreću i obučavaju, kako bi se ispoštovali svi principi sterilnog rada. 

BeautiFUL: Salon Cats je prepoznatljiv po jednom tretmanu koji nije toliko zastupljen kod nas, a i više je nego potreban. Možete li nam reći o čemu se radi?

Suzana i Slađa: Tako je, u našem salonu radimo medicinski pedikir, sa posebnim akcentom na gljivično oboljenje nokta i kompletnu obnovu nokatne ploče. Prošli smo renomirane edukacije kod najpriznatijih svjetskih podologa iz Rusije i Hrvatske, tako da danas uspješno rješavamo gljivično oboljenje nokta kod svih uzrasta. Ne biste vjerovali koliko je gljivičnih oboljenja noktiju zastupljeno kod nas, a toliko nam je dostupno njihovo liječenje. Procedura je potpuno bezbolna i brza, a osim što rješavate estetski problem, sprječavate da oboljenje zahvati i ostale nokte. 

BeautiFUL: Nakon tretmana noktiju, imate poseban ritual pilinga ruku, o čemu se radi? 

Suzana i Slađa: Uvijek smo se trudili, ne samo sada u novom prostoru, nego i inače, da pružimo te male sitnice i užitak koji će učiniti da se dobro osjećate kada dođete kod nas i da tu posjetu zapamtite kao nešto više od samog tretmana. Vodimo se idejom da posjeta kozmetičkom salonu treba biti ono vrijeme koje imamo samo za sebe, kad ugađamo sebi, i ovo je bio jedan idealan način za to. Nakon svakog tretmana noktiju, možete odabrati neki od pilinga koji stoje na tacni u kašičicama, a pažljivo smo birali i vodili računa koje pilinge ćemo uzeti, i bez razmišljanja to su bili pilinzi od Anite Bačić (Noctarica). Imamo preko 10 mirisa, a ne bi pogriješili da kažemo i okusa, jer sekunda fali da ih pojedete koliko lijepo mirišu! Muškarci koji dođu u salon a obično ne rade tretmane ili dođu u pratnji žena, skoro pa svaki put pitaju da li je to nešto za pojesti! Svima se teško odlučiti koji piling da odaberu, jer su svi zaista predivni. Naši favoriti su vjerovatno čokolada i jagoda, koji mirišu božanstveno!

BeautiFUL: Možemo li pretpostaviti da pratite svjetske trendove, koje donosite u BiH? 

Suzana i Slađa: Naravno, iako se kvalitet u radu, higijena, enterijer i detalji itekako prepoznaju, to nije dovoljno za vrhunsku uslugu. Naša struka „galopira“ kad je napredak u pitanju, i stalno treba pratiti svjetske trendove, nove metode i načine rada, kako bismo bili u toku sa svim novim što nam se nudi na tržištu. Naša misija je da u mali grad kao što je Banja Luka, kad je poredimo sa velikim svjetskim centrima, donesemo sve najsavremenije tretmane kako bi i naši klijenti imali sve usluge na jednom mjestu. Posebno ističemo edukacije iz oblasti trajnog make up-a, i certifikat nakon trodnevne obuke S akademije sa craft masterom Nastasyom Novoselyom, svjetski priznatim masterom u oblasti trajnog make up-a obrva i usana. Tokom godina, stekle smo zvanja Lash Master Edukatora i Permanent Make Up Mastera iz oblasti trajne šminke usana, ajlajnera i obrva, prošle brojne obuke iz nail art tehnika i nadogradnje noktiju, pedikira, kako medicinskog tako i mašinskog, depilacija kao i veliki broj tehnika za uljepšavanje trepavica, nadogradnja 1na1, lash lift i volumenske trepavice. Ulaganje u edukacije, seminare, opremu, materijale i nove tehnike koje koristimo u radu su naši prioriteti – uvjerile smo da napredovanjem i praćenjem svjetskih trendova možemo biti među vrhunskim stručnjacima našeg posla, što se itekako prepoznaje i cijeni.

BeautiFUL: Smatrate li da je svaki klijent podjednako važan, te da li oni to cijene?

Suzana i Slađa: Naravno, to se svakako osjeti, a ništa ne moraju ni da nam kažu, mi to vrlo jednostavno prepoznamo kroz povjerenje koje nam daju tokom godina koje dolaze kod nas. Imamo klijentica koje su naše stalne mušterije preko 15 godina! To nam je posebna čast i zadovoljstvo, i jedno veliko priznanje da smo svoj posao uradile kako treba. Individualan pristup nam je na prvom mjestu – ne želimo samo još jednu klijenticu u nizu koja će dolazak kod nas brzo zaboraviti. Uvijek će vas dočekati lijepa riječ, osmijeh i kafa, jer kod nas ste došle da za sebe učinite nešto lijepo, da se opustite i uživate. Shvatile smo da spoj stručnosti, savremene opreme, materijala i tehnika rada sa ugodnom i veselom atmosferom daje fantastičan rezultat. Pozitivna energija se itekako osjeti i prenosi, a to je ono što će vas kod nas dočekati i ispratiti.

BeautiFUL: Imate li nešto poručiti za naše čitateljice?

Suzana i Slađa: Budite svoje, nasmijane i pozitivne! Njegujte sebe i svoje tijelo, jer to je jedino mjesto gdje morate živjeti i trebate se osjećati ugodno u njemu! Vjerujte u sebe i svoje uspjehe, odvažite se na promjene i pomjerajte granice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here