Sead Selmanović: Kako postići kvalitetan i postojan make up?

0
525

Budite svježi i sačuvajte prirodan look tokom cijele godine, posebno tokom ljeta dok je sunce stalno sa nama.

Piše: Sead Selmanović, frizer

Sead Selmanović je vlasnik frizerskog salona „Studio Maestro“ u Sarajevu. Pored dugogodišnjeg rada kao frizer već 15 god radi uspješno kao i vizažist. Njegova motivacija je povjerenje i zadovoljstvo klijenta. Ambasador je i edukator za mnoge frizerske brendove. Posjetio je i bio učesnik svjetskih poznatih seminara. Pored make up-a radi posebnim tehnikama jedinstvene svečane frizure, te je edukovan edukator svečanih frizura.

Ljetno vrijeme je idealno da se malo više posvetite sebi i svom tijelu. Ljeti smo dosta opušteniji, te lijepo vrijeme daje veću slobodu za brigu o sebi. Tijelo treba slušati, pratiti njegove zahtjeve, te samo na taj način ćete biti zadovoljni sa izgledom ali i unutrašnjim zadovoljstvom. Savjetujemo da tokom cijele godine, posebno tokom ljeta, kada sunce stalno sija, koristite SPF kako biste očuvali svoju kožu, pored toga je svakako hidratacija i čišćenje. U razgovoru sa Seadom, dao nam je par savjeta koje ćemo vrlo rado i sa vama podijeliti.

Kao dugogodišnji vizažist želim vam dati par savjeta kako postići kvalitetan i postajna make up. Postoje određeni koraci i načini njegovanja lica neposredno pred make up, no jako je bitno naglasiti da lice, tačnije kožu, moramo njegovati svakodnevno, ovisno o tome kakav vam je tip kože. Koža se tokom cijele godine treba redovno hidrirati i hraniti. 

Ukoliko ne njegujete vaše lice određenim proizvodima i ne posjećujete redovno kozmetičara, ne možete očekivati baršunastu i čistu kožu dva dana prije posebne prilike na kojoj želite zablistati savršenim make up-om.

Dvije stvari koje posebno naglašavam

Lice nemojte izlagati suncu i odlasku u solarij nekoliko dana prije šminkanja jer vizažista ma koliko skupim i kvalitetnim brendom radio neće moći u potpunosti ispuniti vaša očekivanja. Lice će vam biti dehidrirano i pod upalom. Isto tako je jako bitno da vaše lice njegujete nakon skidanja make up-a jer je koža suha i iziritirana. Posebno me raduje činjenica da j ei muška populacija krenula da vodi računa o svojoj koži. 

Zaključak

Njegovano lice je najbolja i najsigurnija podloga za make up. Apelujem da svaki dan posvetite bar 10-15 min vašoj koži jer je ona vaše ogledalo. 

DNEVNI MAKE UP 

Kada govorimo o dnevnoj ljetnom make up-u lično preferiram toplije nijanse, u skladu sa godišnjim dobom u kojem se nalazimo. 

Zlatni, smeđi i bež tonovi su najpopularniji. 

Nakon predhodno urađene analize lica dogovaramo se oko vrste podloge (mat ili glow efekt). Nemojte pretjerivati sa bronzerima i hightlight coverima u dnevnoj varijanti posebno ljeti. Budite svježi i sačuvajte prirodan look.

VEČERNJI MAKE UP 

Za večernji make up nam je mnogo više dozvoljeno od laganih nijansi i tekstura. Tu već postoji više prostora za igranje sa bojama i bronzerima.

Pored dobrog make up-a neizostavan dodatak je frizura. Ako ste odvojili vrijeme za profesionalno šminkanje posjetite frizera i imajte frizuru dostojno urađenog make up-a. Uskladite make up i frizuru i zasijajte u punom sjaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here