HomeLifesyleOdaberete li uvijek pravu nijansu pudera?

Odaberete li uvijek pravu nijansu pudera?

Puder nanosimo na lice kako bi pokrili male nedostatke na koži lica, nanosi se i zbog zaštite od vanjskih utjecaja. Ovo je jedan od preparata za koji je bitno da je kvalitetan, a biramo ga prema nijansi tena i tipu kože.

Odabir pudera koji odgovara vašoj nijansi tena

Puder uvijek isprobajte na dnevnoj svjetlosti, tako ćete sa sigurnošću znati pristaje li nijansa pudera nijansi vašeg tena. Podton kože je nijansa tj. pigment vidljiv “ispod” vaše kože, neovisno o boji tena. Ako ste toplog podtona, potražite puder žućkastih tonova, onima s hladnim podtonom više će odgovarati puder kojim prevladavaju ružičasti tonovi. Kojoj grupi pripadate najlakše ćete saznati ako pogledate boju očiju i kose, jer oni koji imaju topliju nijansu tena, odnosno žuti podton, uglavnom imaju tamniju boju očiju i kose, i obrnuto.

Odaberite puder prikladan vašem tipu kože

Veliku ulogu u postizanju prirodnog izgleda ima i tzv. finish. Finish je završni sjaj koji puder ostavlja na koži. Postoje tri varijante: polumat ili satenski, mat i sjajni. Većina tekućih pudera su polumat, i odgovaraju većini tipova kože. Takav finish je najprirodniji, a ukoliko na ambalaži nije navedeno “matte” ili “luminizing”, pretpostavite da je polumat. Dakle, ako imate masnu kožu najbolje će vam odgovarati mat jer upijaju višak masnoće s lica. Ako imate suhu ili zrelu kožu, satenski finish će za vas biti idealan izbor. Ako vašem licu nedostaje malo sjaja, odaberite puder sa sjajnim (luminous ili glow) finishem.Takvi tekući puderi obogaćeni su sitnim česticama koje reflektiraju svjetlost te vizualno umanjuju sitne linije i bore. Imate li masnu kožu izbjegavajte ovakve pudere. ordinacija.večernji.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE