HomeLjepotaOdvojite vrijeme uljepšate svoja stopala i hidratizirate ih – stopala će vam...

Odvojite vrijeme uljepšate svoja stopala i hidratizirate ih – stopala će vam biti zahvalna!

Njega stopala je i više nego važna za naše svakodnevne aktivnosti i samopouzdanje. Odvojite vrijeme da ih uljepšate i hidratizirate i ona će vam sigurno biti zahvalna!

Stopala se smatraju temeljom tijela, zbog čega je bitno naučiti o njihovoj pravilnoj njezi. Istraživanja pokazuju da na sveukupno zdravlje tijela utječe način njege i koliko se zapravo brinemo o stopalima. Loše zdravlje i stanje stopala se lako može izbjeći pravilnom njegom. 

Pranje stopala, temeljito sušenje (pogotovo između prstiju) i nanošenje hidratantne kreme može pomoći kod omekšavanja kože. Bitno se pobrinuti o prostoru između prstiju i dati mu vremena da se dobro osuši. To može spriječiti pojavu gljivica i bakterija na stopalima, i da pređu kasnije na cipelu. Određene nepravilnosti stopala se mogu izbjeći nošenjem ugodnih cipela. Cipele koje nemaju nikakvu platformu ili potporu (poput japanki i ravnih papuča) se preporučuju izbjegavati. 

Svakodnevna njega stopala

Često se brinemo o tijelu, licu, kosi i drugim atributima ali rijetko se brinemo o stopalima. Stopala su vrlo bitna za naša tijela i na njih moramo obratiti više pažnje. Bez zdravih stopala ne bismo mogli raditi svakodnevne aktivnosti. 

Najbolje je svakodnevno provjeravati da li su se na stopalu pojavili pukotine ili modrice koje možda niste primijetili prije. Ako imate suha stopala možete koristiti hidratantne kreme i nanositi ih kada je god i koliko je god potrebno. Nošenje ugodnih cipela koje vam odgovaraju može pomoći kod održavanja zdravlja stopala, kao i olakšavanja svakodnevnog hodanja i aktivnosti koje mogu biti stresne i naporne. Bitno je nositi i čiste čarape da se znoj i bakterije ne bi nakupljali u zatvorenim cipelama.

Njega stopala počinje od skraćivanja noktiju i završava pilingom kože. Očuvajte ljepotu svojih stopala i kože dobrom njegom. 

Počevši od osnove, jednu stvar trebate raditi svakodnevno a to je pranje stopala. Koristite sapun s dobrom pH vrijednošću i operite sve dijelove stopala, uključujući prste i petu. Skinite bakterije, znoj i mrtve ćelije. Možete uraditi i piling jer će to održati mekoću stopala i skinuti mrtvu kožu. Prije spavanja nanesite hidratantnu kremu jer će vam ona ujutro dati njegovana i mekana stopala.

Jednom sedmično skraćujte nokte i odredite jedan dan u sedmici kad ćete se više posvetiti njezi stopala i ona će vam biti zahvalna! Regularna njega stopala jednaka je zdravim i lijepim stopalima, i manjoj šansi da će se pojaviti infekcija.

Ukoliko ipak birate njegovati svoja stopala u kozmetičkom salonu, onda preporučujemo kozmetičke salone koje rade MAVEX pedikure. U pitanju je profesionalni tretman za njegu stopala, koji daju nevjerovatne rezultate nakon prvog tretmana. Ne koristi se žilet, kao ni električna turpija. Idealan za suhu, ispucalu i tvrdu kožu peta. Za 15minuta do savršenih stopala!

Distributer za BiH:

Magnetic nails d.o.o., 75 000 Tuzla

Ukoliko ste propustili, pročitajte i ovaj članak: Predstavljamo: Tijana Graonić – Phibrows Master

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE