Petra Bračić: Dobitna kombinacija zimi je jako puno hidratacije i bogatija tekstura krema

0

Petra Bračić: U ovim hladnijim danima ja preporučam da se posvetite više njezi kože, hidrataciji, tretmanima, bogatijim serumima i kremama. Na njegovanoj koži će šminka uvijek bolje izgledati.

Petra Bračić, vizažistica

Petra Bračić rođena 1.9.1993. u Splitu. Diplomirani je Magistar pedagogije, a 2015. godine odlučuje otići u školu šminkanja kod Dušana Lazića (Laze) i tada je krenuo njen put u beauty industriju. Nakon završetka fakulteta 2018. godine počinje raditi i u školi kao pedagog, ali nakon 4 ipo godine rada u struci odlučila se potpuno posvetiti prvoj ljubavi – šminkanju. U svijetu ljepote, gdje je svaka nijansa važna, a svaki detalj igra ključnu ulogu, istinska ljepota dolazi iznutra. Priprema kože prije nanošenja makeupa često se zanemaruje, no stručnjaci poput vizažistice Petre Bračić svjedoče o ključnom koraku koji često biva preskočen – hidrataciji. U ovom članku saznat ćemo kako pravilna briga o koži može značajno unaprijediti ukupni dojam našeg makeupa. 

Petra, recite nam nešto više o sebi, kako počinje Vaš put u beauty svijet?

Moj put u beauty svijetu počinje 2015. godine kada sam krenula sa šminkanjima. Od 2010. sam znala da želim šminkati ali fakultet je bio prioritet i prvo sam svoj fokus usmjerila na učenje. Nakon 2 godine i prve diplome odlučim se otići u školu šminkanja Dušana Lazića – Laze u Beograd i ostalo je povijest.

Koje su bile Vaše prve edukacije, te koje ste sve završili do danas?

Moja prva edukacija je bila škola šminkanja kod Dušana Lazića – Laze u Beogradu. Trajala je 20-25 dana i dan danas smatram da je ta edukacija mene oblikovala i nisam požalila. Smatram da je Lazo jedan od najprofesionalnijih individualaca danas. Također sam bila na masterclassu Bojana Vukadinova i kod meni jako drage Jelene Roksandić čak dva puta u godinu dana.

Kako moda, tako se i stil šminkanja mijenja, tokom godina Vašeg rada, koji stil šminkanja Vam je bio najdraži, tačnije u kojem ste se prepoznali?

Moj stil šminkanja je uvijek bio glamurozniji, ali ovaj stil u kojem sam sada mi je definitivno najdraži i mislim da je najklasičniji. Na njega je najviše utjecala Jelena i Lazo koji svoj klasični, profinjeni stil nikada nije ni mijenjao.

Šta Vam klijentice najčešće traže kada je šminka u pitanju, da li jače ili nježnije lookove?

Kod mene klijentice najčešće traže klasičnije, naglašene oči i bridal. Najčešće dolaze s mojim slikama ili kolega koji rade jako slično.

Koji su Vaši omiljeni proizvodi, imate li preporuke šta koristiti tokom ovih hladnih dana?

U ovim hladnijim danima ja preporučam da se posvetite više njezi kože, hidrataciji, tretmanima, bogatijim serumima i kremama. Na njegovanoj koži će šminka uvijek bolje izgledati.

Drugstore puderi? Vaše mišljenje o njima i koji je po Vašem mišljenju najbolji?

Drugstore puderi su danas jednako dobri kao i high end, meni najdraži brend je ipak Loreal – True match linija koju sam koristila godinama kao studentica s malim džeparcem.

Kako pripremiti kožu tokom ovih zimskih dana, imate li preporuke za skin care proizvode?

Priprema kože zimi je jako kompleksna tema i ja bi osobno otišla u kozmetičara koji će odraditi sve potrebne tretmane da bi moja koža bila spremna za jače teksture i bogatije kreme i serume. Dobitna kombinacija zimi je jako puno hidratacije i bogatija tekstura krema.

Puderi za zrelu kožu? Koji su se pokazali kao najbolji?

Puderi za zrelu kožu koje ja najviše volim su definitivno Dior Backstage, Estee Lauder Futurist i Armani Luminous Silk.. Jako važna stvar kod njih je da morate nanositi puder u tankom sloju.

Šta preporučujete mladim djevojkama koje žele uploviti u svijet šminkanja i beauty industrije?

Savjet svim curama koje žele uploviti u Beauty svijet jeste da ulažu u sebe, svoje znanje i vještine i da budu strpljive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here