HomeLjepotaPiling za usne - od čega se sastoje?

Piling za usne – od čega se sastoje?

Pilinzi za usne su meka i čvrsta osnova koja sadrži čestice zrna šećera koje uklanjaju ljuskavu i suhu kožu usana dok napuštaju usne. Djeluju kao izvrstan piling koji vaše usne trebaju da bi ostale zdrave. Ako redovno pilingujete usne koristeći čisto prirodne pilinge za usne, koža usana bolje upija hidratantne kreme. Piling usana prije nanošenja ruža pomoći će u nanošenju više boja i spriječit će da se usne osuše.

Pilinzi za usne sastoje se od dvije komponente, uključujući pilinge i omekšivače. Eksfolijanti koji se koriste u pilingima za usne obično su šećer, dok su omekšivači koji se koriste u istim Shea maslac, ulje jojobe i druga ulja ili maslac na biljnoj bazi. Šećer je prilično nježan za vaše usne i uklanja mrtve stanice kože. I pilinzi i omekšivači lijepo djeluju zajedno i pomažu vam da dobijete glatke usne.

Volite li se šminkati?

Elegantna nova nijansa ruža za usne koju ste nedavno kupili neće se pojaviti ako je nanesete na suhu kožu koja se peruta. Naravno, kao šminkerica, voljeli biste imati jedinstvene boje za usne, ali ta suha koža može učiniti da vaša nova boja ruža izgleda neujednačeno. Jedini način da vaš ruž izgleda ujednačeno, uz naglasak na boju i sjaj je upotreba dobrog hidratantnog pilinga za usne prije nanošenja omiljenog novog ruža.

Da li ste minimalista za šminku?

Možda na proizvode za njegu usana trošite manje nego što većina djevojaka troši na održavanje svoje rutine njege ljepote. Ulaganje u kvalitetan prirodni piling za usne kako bi usne izgledale pune, zdrave i hidratizirane nikada nije bacanje novca. Uz vaše lice, vašim usnama je potreban i zaštitni sloj. Također će pomoći da vaš balzam za usne prodre i rebalansira taj sloj kako bi zadržao vlagu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE