HomeLifestylePodizanje grudi, Poliklinika Karabeg

Podizanje grudi, Poliklinika Karabeg

Podizanje grudi

Mastopexy je naziv estetske hirurgije podizanja grudi. Podiže spuštene grudi u normalan (viši) položaj.

Estetska operacija podizanja ženskih grudi rezultira čvrstim i punim grudima. Operacija se može izvesti u bilo kojem dobu. Ovom operacijom uklanja se samo koža bez smanjenja masnog i žljezdanog tkiva. Za vrijeme operacije može se izvršiti korekcija areole bradavice (smanjenje promjera areole), a u malim se grudima može raditi istim postupkom i uvećati, odnosno postaviti se prikladni implantati.

KANDIDATI

Idealni kandidati za ovu operaciju su pacijenti koji imaju grudi koje su (ili mogu biti) normalne veličine, ali koje su izgubile elastičnost, a zbog nekoliko faktora (trudnoća, dojenje, gravitacija) dojke su se spustile s izvornog anatomskog položaja i izgubili svoj lijep izgled.

PLANIRANJE I PRIPREME ZA RAD

Prije postupka treba obaviti mamografiju i / ili ultrazvuk. Pušenje nije dopušteno 14 dana prije operacije ili ga je potrebno smanjiti na 2-3 cigarete dnevno. Potrebno je uraditi osnovne laboratorijske pretrage, snimiti srce (EKG), uraditi pregled internista. Posljednji pregled prije operacije je pregled anesteziologa koji će dati mišljenje o mogućnosti opće anestezije, jer je postupak teško izvesti pod „laganom“ ili lokalnom anestezijom.

OPERATIVNA AKCIJA

Operacija nije laka, ali je sigurna ako je izvodi kvalificirani plastični hirurg. Tok tipičnog hirurškog zahvata praktički je isti kao kod smanjenja grudi, s tim što se tijekom ovog postupka ne uklanja masno i žljezdano tkivo, već se uklanja samo višak kože. (Ponekad, rijetko, ovisno o metodi, vrši se minimalno uklanjanje žljezdanog tkiva).

Ovisno o stupnju i stupnju spuštanja mogu se uzeti u obzir i drugi kirurški zahvati, poput koncentrične mastopeksije, sa samo koncentričnim uklanjanjem kože oko areole bradavice dojke. U vrlo malim grudima, ili na zahtjev pacijenta, povećanje grudi može se provesti u istom postupku ugradnjom željenih implantata.

REZULTATI

Da biste vidjeli rezultate operacije, savjetujemo vam da posjetite našu galeriju gdje su izložene fotografije naših pacijenata prije i nakon operacije.

 

POSTOPERATIVNA NJEGA

Neposredna postoperativna njega traje do 24 sata, za to vrijeme se provodi profesionalna medicinska njega i daju upute o kasnijim postupcima kod kuće.

Sledećeg dana grudi su sterilno omotane, postavlja se kompresijski grudnjak kako bi se olakšalo kretanje pacijenta. Nakon operacije postavlja se elastični zavoj i odvodi se uklanjaju nakon 24-48 sati. Bol je niskog intenziteta i kupuje se uz analgetike. Elastična traka uklanja se dan ili dva nakon operacije i medicinski grudnjak se postavlja u narednih nekoliko tjedana. Intrakutana (supkutano) zašivena šava uklanja se 10 dana nakon operacije.

Radna nesposobnost traje 7-14 dana. Potrebno je izbjegavati podizanje predmeta nad glavom u periodu od 3-4 tjedna. Ne smije se aktivno baviti sportom mjesec dana. Na dojenje operacija ne utiče jer mliječne linije ne dodiruju. Kompresijski grudnjak treba stalno nositi dva mjeseca nakon operacije.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Kao i kod svake operacije postoji mogućnost komplikacija kao što su krvarenje, infekcija, hipertrofični ožiljak ili keloid i reakcija na anestetike. Nakon operacije ožiljci ostaju na tipičnom mjestu (ovisno o vrsti operacije) koje se mogu prekriti grudnjakom ili kupaćim kostimom

VIŠE INFORMACIJA

Ako želite znati više o operaciji povećanja dojke i sličnim operacijama, više informacija možete pronaći na našoj web stranici u odjeljku Vodič za pacijente i pitanja i odgovori.

KONTAKTIRAJTE NAS

U Klinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija započinje s kvalitetnom konsultacijom s našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo nekoliko prijedloga za koje bismo zajedno razgovarali. Tokom savjetovanja upoznat ćemo vas s prednostima i rizicima svake operacije i pomoći vam da donesete razumnu odluku.

Ako mislite da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na +387 33 556 556 i zakažite sastanak ili pošaljite upit na našu mail adresu informacije@karabeg.com .

Previous articleEKSTENZIJE TREPAVICA
Next articleThreading obrva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE