Presovana kosa se vraća!

0
619

Presovana kosa se vratila – yay! Objasnit ćemo vam kako možete i sami oblikovati frizuru za svakodnevnu upotrebu. Sjećate li se izgleda Britney Spears u 90-ima? Ili frizure Christine Aguilera? Ako da, onda znate o čemu pričamo! Frizure dviju ikona iz 90-ih opet su u modi.

Ovdje govorimo o presovanim uvojcima. Da! Ko bi pomislio da će mini val još jednom biti u modi

Kako se oblikuje frizura?

Presu  za ovu frizuru možete kupiti već od 40 eura – tako da ne morate misliti da će vas kućna izrada ove frizure koštati mnogo. Ili zatražite da vam frizer tokom slijedeće posjete napravi ovu frizuru a usput pokupite trikove kako oni to rade. Ako ipak želite isprobati kod kuće, učinite to na sljedeći način:

  • Počešljajte kosu uredno i dijelite je na najmanje četiri dijela (možda šest do osam, ovisno o dužini)
  • Uzmite presu i smjestite je tamo gdje bi trebali biti prvi valovi. Zapravo, na vama je da izaberete koji dio kose ćete presovati. Također možete presovati samo pojedine dijelove ili pramenove, a zatim kosu vezati u pletenicu – koja izgleda super cool i napravi se začas!
  • Nakon pet do deset sekundi otpustite presu iz pramenova kose i vratite je natrag na kosu direktno ispod površine koja se obrađuje – i nastavite tako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here