Kako odabrati pravi temelj za vaš tip kože?

0
366

Postoji samo nekoliko kardinalnih pravila u šminkanju – ali većina nas se može složiti da je dobra baza ključ svega. Loše naneseni temelj samo će vas prisiliti da krenete od početka iznova i iznova, tako da je lakše pronaći pravu nijansu odmah. A boja je samo pola bitke. Također je važno pronaći pravu formulu za vas, bilo da je riječ o vrlo hranjivom obliku u dubokoj neutralnoj nijansi ili alabasternoj nijansi koja jedva daje pokrivenost (obje su moguće, obećavamo). Kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru, iskoristili ćemo savjete šminkerice Emily Oliver.

SAVJET 1: Uskladite sa svojim tijelom, a ne samo licem

Jedan od prvih koraka u odabiru zaklade je odlučivanje na koji dio tijela odgovara. “Šanse su velike da lice i tijelo nisu iste boje – to je zbog kreme za sunčanje, načina života i tona”, kaže Oliver. “Ljudi često misle da bi trebali uskladiti svoj temelj samo s licem ili vratom, što, po mom mišljenju, uzrokuje” plutajuću glavu “, gdje tijelo i lice izgledaju kao dva različita entiteta. Usklađivanje s lijevom stranom (ili s vozačeve strane) vilice odlično je mjesto za testiranje. ”

SAVJET 2: Odaberite svoj završni puder prema tipu kože

Još jedna važna komponenta koju treba razmotriti je odabir ispravne završne obrade za vaš tip kože. Za one sa suhom kožom, Oliver predlaže da se klone formule praška jer mogu istaknuti “teksturiranu” kožu. Osobe s masnom kožom trebale bi bježati od temelja s “rosnim završetkom”, jer masna koža može učiniti da se podloga čini sjajnom. “Osim ako je željeni izgled – sjajni, držite se mat ili polumatnih temelja i praha”, kaže ona.

SAVJET 3: Uradite trik s tri trake

– Podton je sve – kaže Oliver. Pronalaženje odgovarajuće nijanse temelja nadilazi vaš ton kože. Također je i vaš podton taj koji određuje koja će tačno nijansa najbolje odgovarati. „Podton određuje je li ten više zlatan, ružičast ili bež. Prilikom traženja temelja napravite trik tri trake: Uzmite tri temelja koja su bliska vašem tonu kože – ona koja izgleda više ružičasto, ona koja izgleda više zlatno i koja izgleda približno neutralno u boji – i napravite po jednu traku na vilici i one će se lagano stopiti sa vašim tenom kože. Koja nijansa nestane u koži, pokazat će što je zapravo vaš podton.

TIP 4: Nemojte se bojati tražiti pomoć

Kada ste u nedoumici, zatražite pomoć, kaže Oliver. “Postoji toliko mnogo profesionalaca/stručnjaka za ljepotu koji mogu napraviti težak posao umjesto vas!” Dakle, sljedeći put kada ste u prodavnici kozmetičkih proizvoda, samo zatražite malu pomoć.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here