HomeLjepotaSamopotamnjivanje: 5 stvari koje morate znati

Samopotamnjivanje: 5 stvari koje morate znati

Ljeto se približava a vaša koža je jednostavno samo bijela? Za početak vam može pomoći sredstvo za samopotamnjivanje. Nažalost, svako sredstvo također nosi i rizik od čudnih mrlja i narančastih pruga. Govorimo vam o pet grešaka koje treba izbjegavati prilikom primjene – i odgovarajućih rješenja.

Greška broj 1: Zaboravili ste na piling

Ko planira koristiti self-tanner, treba uraditi piling kože što prije. Jer na neravnoj koži i boja se neravnomjerno raspodjeli. Da biste izbjegli pojavu mrlja, važno je ukloniti mrtve stanice kože prije samoga sunčanja. Da biste to učinili, nanesite piling tijela kružnim pokretima na kožu, a zatim je operite. Pogodan je i kupljeni piling, tako i domaći, kojeg možete i sami napraviti vrlo jednostavno. To se može brzo napraviti sa oko 2 kašikice soli i 1 kašikicu maslinovog ulja.

Greška broj 2: Niste oprali ruke

Narandžasti dlanovi nakon upotrebe spreja za samotamnjenje mogu se lako izbjeći. Jednostavno temeljito uklonite boju sa sapunom. Tako da prijelazi iz jedne u drugu stranu ruke nisu previše drastični (tamna ruka, bijeli dlanovi), jednostavno utrljajte s vrhovima prstiju na kraju, malo sredstva i na poleđinu ruke. Tada operite prste – gotovo! Ili koristite rukavicu, pročitajte sljedeću tačku!

Greška broj 3: Nanosite kremu ili sprej nejednako

Ako self-tanner nije pravilno nanesen, pojavit će se pruge! Često se mjesta kao što su stražnji dio koljena, unutarnje nadlaktice ili lopatice lako zaboravljaju. Da bi se sredstvo dobro rasporedilo, najbolje je koristiti posebnu rukavicu. Na taj način možete nanositi sredstvo bez rupa (a ruke ne miješati u boju!). Samo stavite rukavicu u perilicu nakon nanošenja i ponovno je upotrijebite sljedeći put.

Greška broj 4: Izostavite kremu ili losion

Uspješno ste uradili sve iz tački od 1 do 3, a još uvijek imate pruge i mrlje na laktovima, koljenima i stopalima. Onda ih sigurno niste namazali kremom! Kako je koža deblja i grublja na ovim mjestima, ona također apsorbira više boje. No, ako ova područja prije svega namažete sa losionom ili kremom za tijelo, sve će biti jednako.

Greška broj 5: Bijela odjeća i posteljina

Sredstvo za samotamnjenje i bijela odjeća ili posteljina? Nije dobra ideja! Nažalost, proizvodi za tamnjenje ne samo da oboje kožu, nego i sve što dođe u dodir sa kožom. Ako želite pustiti da sredstvo djeluje preko noći, ispod njega stavite tamni peškir.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE