HomeLjepotaPrirodna lifting metoda kojom se postiže preoblikovanje i modeliranje kontura lica

Prirodna lifting metoda kojom se postiže preoblikovanje i modeliranje kontura lica

Skulpturalno – bukalna lifting masaža – prirodna lifting metoda

Prirodna lifting metoda kojom se postiže podizanje cijelog ovala lica, preoblikovanje i modeliranje kontura lica kao i duboki relaks mišića lica

Intervju: Maja Sudžum, viši estetičar

U svije kozmetike je ušla 2002 godine gdje svjedoče njeni rokovnici da ju je ova tema i ovaj poziv u životu zanimao od malih nogu. Zanimljiva priča jeste da je u svoje rokovnike ljepila članke iz novina koji su govorili o njezi lica ili tijela, tako praveći svoju ličnu knjigu. A danas već po svijetu predstavlja novu vrstu masaže i anti-ageinga koju do sada niste imali priliku da vidite. Prvi salon u kojem je rađena edukacija je kod Ivane Mlikote u Mostaru. Više o tretmanu pročitajte u nastavku.

Rekla bih da sam posebna možda najviše po tome što povjerenje koje se stiče kod klijenata je kod mene bazirano na obrazovanju i konstantnom usavršavanju i to je neki moj lični profesionalni imperativ. Svaki tretman lica za mene nije samo tretman nego je to zajedničko vrijeme u toku kojeg zajedno sa svojim klijentima mogu da radim na unapređivanju njihovog znanja u vezi kućne njege lica, gdje zajedno radimo na razumijevanju zašto je potrebno nešto koristiti ili zašto nešto nije neophodno. Moja lične satisfakcija su njihove male pobjede na dnevnom nivou: pravilna zaštita kože, usvojena nova beauty rutina, obraduju me kada mi se jave i pohvale da koriste SPF, jer znam da su to sve dugoročne investicije u njihovu kožu i to je najbolji put kako će ti klijenti da nam se uvijek vraćaju.

Neki me nazivaju idejni tvorcem skulpturalno – bukalna lifting masaže, idejni tvorac masaže ne postoji. Makar ne u obliku jednog imena i prezimena. Masaža koju ja izvodim je skup više tehnika masaža koje sam učila ili sama kreirala tokom godina prakse. Masaža je skup različitih tehnika masiranja i manipulacije mišićima i pokazala se iznimno učinkovitom.

Prirodna lifting metoda kojom se postiže podizanje cijelog ovala lica, preoblikovanje i modeliranje kontura lica kao i duboki relaks mišića lica.

Masaža je namjenjena svima koji imaju preko 30+ godina, dakle kod kojih nema razloga da se ne smije izvoditi. Tretman se može izvoditi 1x sedmično. Od ovog tretmana jako rijetko se mogu pojavtii neke neželjene reakcije.

Želim da ovu ideju liftinga prenesem na što više djevojaka koje rade u sektoru estetike, jer smatram da ova masaža zaslužuje naše povjerenje.

Ideja za edukacijom je postojala samo je njena realizacija bila planirana za nešto kasnije. Međutim kako to i obično biva stvari treba da se dese kada su suđene i zahvaljujući Ivani koja je malo je reci ekspeditivna, to se realizovalo. Mišljenja sam da ako ste u prilici trebate raditi sa najboljima u svojoj branši, a za Ivanu se to svakako može reći što se tiče BiH, a rekla bih i šire.

Tim kozmetičkog salona Ivana Mlikota u Mostaru uspješno je završio edukaciju za ovaj tretman. Sa oduševljenjem i ne strpljenjem čekaju da krenu sa realizacijom ovog tretmana.

Raduje me generalno činjenica da žene počinju da razumiju da aplikacija botoksa ili filera nije njega. Da pored kože koja treba da se njeguje postoje i mišici od čijeg stanja zavisi kakva će biti ista ta koža. A dolaskom u BiH sam posebno zadovoljna jer je i sama potičem sa podneblja Hercegovine i smatram da takvu vrstu tretmana žene odavde ne treba da propuste.

Imam planova i za naredni period gdje ću nastaviti raditi na njihovoj realizaciji. Za sada, pored BiH planirane su edukaciju u Srbiji, što grupne što individualne i jako se radujem i sa nestrpljenjem iščekujem sve te lijepe događaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE